Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT UOČI EURA

Najveću srpsku zvijezdu tražiti da komentira Jeličićeve izjave. Jedan potez spriječio je novu katastrofu

International Friendly - Austria v Serbia
Foto: ELISABETH MANDL/REUTERS
1/4
14.06.2024.
u 17:33

Ogled Srbije i Engleske započinje u 21 sat. Četiri dana kasnije igrat će protiv "underdoga" skupine, Slovenije. Grupnu će fazu natjecanja zaključiti 25. lipnja susretom protiv Danske

Nogometna reprezentacija Srbije će natjecanje u grupnoj fazi Europskog prvenstva otvoriti protiv Engleske na Schalkeovom stadionu u Gelsenkirchenu. Međutim, dva dana prije utakmice nastao je neočekivani problem nakon izjava Joška Jeličića u HRT-ovoj emisiji Euro. Dotaknuo se rasne kompozicije nekoliko reprezentacija, naznačio paralelu s kolonijalizmom, povezao nogomet i imigracijske politike u Hrvatskoj, a posebno se osvrnuo i na Srbiju.

"Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako", rekao je Jeličić.

VIDEO Trening nogometnih reprezentativaca u Neuruppinu uoči prve utakmice na EP

Sasvim očekivano, ovakve izjave nisu naišle na pozitivne reakcije u Srbiji. Od strane medija, nazvane su sramotnima i Jeličić je zaradio brojne kritike. Za komentar Jeličićevih riječi pitali su reprezentativca Dušana Vlahovića. Glasnogovornik Milan Vuković odlučio je promptno reagirati i brzo oduzeo mikrofon igraču Juventusa. "Takvim vrstama frustracija nitko se neće baviti u budućnosti, od sada pa do kraja Europskog prvenstva", rekao je glasnogovornik reprezentacije.

Ogled Srbije i Engleske započinje u 21 sat. Četiri dana kasnije igrat će protiv "underdoga" skupine, Slovenije. Grupnu će fazu natjecanja zaključiti 25. lipnja susretom protiv Danske s kojom će se vjerojatno nastojati boriti za drugo mjesto. U osminu finala proći se dvije najbolje momčadi iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

GALERIJA Nives Celzijus omotana samo u hrvatske kockice poželjela sreću Vatrenima

International Friendly - Austria v Serbia
1/12

Komentara 2

Avatar CUBE
CUBE
18:02 14.06.2024.

Nakon grupne faze Srbi će daleko otić, jer varaju se svi koji misli da je Njemačka blizu a kući se mora

BP
Besposlen pop
11:05 15.06.2024.

Kao da je Jela rekao nešto krivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije