Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2024

Hrvatska ima fantastičan učinak na startu Eura. Sjajan niz prekinuli su Englezi 2021. godine

Hrvatska reprezentacija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
14.06.2024.
u 16:00

Od 1996. do 2016. smo ostvarili četiri pobjede i jedan remi, a zatim je pozitivan niz prekinula Engleska golom Raheema Sterlinga. Najbolji hrvatski nogometaš u povijesti odlučio dvije

Europsko prvenstvo uskoro počinje, a hrvatska reprezentacija u subotu igra svoju utakmicu prvog kola skupine B protiv Španjolske.

Prošlost kaže da nam prvo kolo itekako leži. U premijernom nastupu 1996. golom Gorana Vlaovića u 86. minuti smo s minimalnih 1-0 slavili protiv Turske. 2000. se nismo plasirali, a 2004. smo odigrali bez golova protiv Švicarske koja je svojevremeno spadala u reprezentacije koje u više od jednog međusobnog okršaja nikad nismo pobijedili.

Euro 2008. je uz SP 2018. bio jedini turnir u povijesti svih europskih i svjetskih natjecanja na kojima su “Vatreni” nastupili, a da su u grupi ostvarili sve tri pobjede. U prvoj smo teškom mukom svladali Austriju 1-0 golom Luke Modrića iz jedanaesterca u ranoj fazi utakmice.

Na Euru 2012. “Vatreni” su slavili protiv Irske 3-1, ali grupu nisu prošli. Spriječili su ih kasniji finalisti i ovogodišnji suparnici Španjolci i Talijani.

Stari znanci iz Turske su nam ponovno bili protivnici u prvom kolu. Utakmica je završila istim rezultatom kao 20 godina ranije golčinom Luke Modrića također u 41. minuti, ali ovog puta u prvom poluvremenu.

Ipak, tradicija pozitivnih rezultata prekinuta je na Euru 2020. (zbog pandemije odigran 2021.) protiv još jednih starih znanaca, Engleza. Golom Raheema Sterlinga izgubili smo 1-0.

Vjerujemo da će se s pobjedom protiv Španjolske ponovno nastaviti tradicija koju su Englezi prekinuli.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije