Navijač-rekorder i na utakmici Hrvatska - Brazil

16.06.2006.
u 11:22

BERLIN - Jedan od 72.000 gledatelja koji su na Olimpijskom stadionu u Berlinu pratili ogled između aktualnih svjetskih prvaka Brazilaca i Hrvatske bio je i Carlos Farasang iz Furtwangena (34).

Njegovo ime ne otkriva mnogo, no radi se o jedom od svjetskih rekordera po broju posjeta nogometnim stadionima. Farasang je odgledao više od 1.000 utakmica na 900 stadiona u 109 zemalja svijeta, među koji je i Hrvatska. Sa svake utakmice ima fotografiju i ulaznicu, a rekord mu je 12 odgledanih utakmica u devet dana u sedam zemalja.

Tijekom Svjetskog prvenstva 1994. godine u Sjedinjenim Državama imao je 34 leta zrakoplovom u 30 dana i vidio je 17 utakmica World Cupa, te dvije prijateljske.

Najdraži stadiom mu je Boca Chica u siromašnom predgrađu Buenos Airesa gdje je svoj nogometni put započeo Diego Maradona.

"Volim male i stare stadione sa dušom. Svi njemački stadioni su sterilni i hladni," kazao je Farasang, koji u Furtwangenu ima obrt za renovaciju i sitnije kućanske popravke i koji godišnji odmor bira po zemljama u kojim još nije bio.

Najveću njeugodnost imao je u Africi, na granici Gvineje i Sierra Leone gdje ga naoružani vojnici nisu željeli pustiti u Sierra Leone. U Johannesburgu je opljačkan, a na Patagoniji je ozlijeđen nakon što ga je pogodio komad leda u glavu.

Jednom ga šef nije htio pusti na put, pa je dao otakaz, a za jedno putovanje morao je prodati automobil kako bi podmirio troškove.

"Moji prijatelji su oduševljeni mojom zaluđenošću putovanjima i nogometnim utakmicama, no dio susjeda misli da sam luđak i lijenčina," kazao je Farasang.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije