Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOTAKNUO SE I PLAVIH

Ništa od povratka u Dinamo: Zvonimir Boban predstavljen na novoj funkciji, evo što će raditi

FILE PHOTO: Zvonimir Boban, Fifa Deputy Secretary General, gestures during the Dubai International Sports Conference in Dubai
Foto: SATISH KUMAR/REUTERS
1/2
28.05.2024.
u 14:41

Bili su uporni u želji za obnovom suradnje i eto, veselim se tom novom izazovu - rekao je Boban za Sportske novosti

Spominjalo se da bi se mogao vratiti u Dinamo, ali Zvonimir Boban novim je poslovnim potezom pokazao da nema takve planove. Bez posla, barem onog stalnog, službeno je od siječnja kada je dao ostavku na svoju, inače vrlo važnu funkciju pri krovnoj europskoj nogometnoj federaciji, UEFA-i. 

Boban je sada postao jedan od analitičara talijanskog Sky Sporta. Sky Italia je na svojoj press-konferenciji predstavio Bobana kao ekskluzivnog partnera te platforme. Suradnja je dogovorena na dvije godine, a Boban se vraća novinarstvu. Na Sky Sportu je 2004. godine počeo kao suradnik na Euru u Portugalu. Svojedobno je bio među najpoštovanijim analitičarima u Italiji.

- Osjećao sam potrebu da se odmaknem od nogometa, ali da mu ostanem blizu, kako bih se potom, sa novom energijom mogao vratiti u nogomet. Cijeli se moj život vrti oko najpopularnijeg sporta i tako će biti uvijek. Imao sam doista strašan ritam proteklih osam godina, vrlo odgovorne zadaće, stalna putovanja, sve je to iziskivalo maksimalnu koncentraciju te odricanja. Sky sport je sjajna platforma, vrlo kvalitetnih ljudi, gdje se nogomet tretira stručnim pristupima, što je nažalost sve rjeđa pojava u javnom prostoru. Bili su uporni u želji za obnovom suradnje i eto, veselim se tom novom izazovu - rekao je Boban za Sportske novosti uz dodatak:

- Kao što sam kazao, treba mi ovakav "odmak" od nogometa da bih mu se potom vratio sa pravom energijom. Želja jest raditi u hrvatskom nogometu i kroz iduće dvije godine razbistriti će se realnosti te opcije. Dinamo je u dobrim rukama, imam vrlo pozitivan odnos sa aktualnim vodstvom te im želim sve najbolje u velikom poslu kojeg su se uhvatili - rekao je Boban.

U prošlosti je radio u AC Milanu, gdje je bio sportski direktor te u FIFA-i, na posebnoj funkciji. Povezivalo ga se s povratkom u Dinamo, poglavito nakon što je podržao Velimira Zajeca u predsjedničkoj utrci s Mirkom Barišićem.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
17:37 28.05.2024.

Prihvatio se vrlo teške, izazovne i nadasve odgovorne funkcije - komentator nogometnih utakmica.

JU
JustinCase
18:29 28.05.2024.

Dajte mu dva tri asistenta da se ne muci toliko

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:04 28.05.2024.

Jel ide i beneficirani radni staž uz sportsko komentiranje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije