CEDEVITA

Nurkić: Što mi mladi damo više energije, i stariji su bolji

'cedevita001_nnn_spo_201013'
''
21.10.2013.
u 08:45

U klubu se hvale da imaju najveću školu košarke u Hrvatskoj koju polazi više od 700 mladih košarkaša

Najbolji pojedinci u Cedevitinoj pobjedi nad MZT-om (77:67) trojica su najmlađih nositelja igre – Jusuf Nurkić (19 godina), Marko Babić (22) i Tomislav Zubčić (23). To je očito novi smjer kluba u koji je s takvom idejom došao i hrvatski izbornik Jasmin Repeša. Maske su pale i onaj tko neće moći pratiti trenerove zahtjeve za htijenjem, energijom i intenzitetom u igri, neće igrati puno. Tomislav Zubčić zbog još jednog razloga govori o skinutoj masci.

– Masku sam bacio. Igrao sam tri utakmice pod maskom, no kako mi ona stvara nesigurnost i pod njom mi je teško igrati, odlučio sam je skinuti jer sam napravio i dobru zaštitu za moje osjetljive zube.

Najmlađi cedevitaš Jusuf Nurkić zaštitu za zube ne treba, ali grize poput terijera.

– Mi mlađi smo tu da damo energiju i što je više dajemo, to će naši stariji igrači igrati bolje. Stariji su tu da momčadi daju svoje iskustvo, ali i pribranost u važnim trenucima utakmice, da zabiju kada je važno, ali i da nas mlade zauzdaju kada je to potrebno.

Osim što je pogodio tricu sa završnom sirenom, Juka je jučer pogodio i tricu s centra. Doduše, u trening centru na Velesajmu i to prigodom all-star utakmice Cedevitine škole košarke. U konkurenciji Zubčića, Smitha i Baždarića, pred klincima je jedino Nurkić pogodio tricu s centra.

– Ponekad ostanem nakon treninga i vježbam takve šuteve.

O igračkom usponu govoriti može i Luka Babić. Poput suigrača, i on se jučer nadavao autograma jer Cedevita ovog trenutka ima najveću školu košarke u zemlji sa, kažu u klubu, otprilike 700 polaznika.

– S guštom sam se potpisivao klincima jer se sjećam koliko je meni značilo kada bih dobio potpis nekoga od mojih idola. Još i danas čuvam potpis Roka Ukića i sliku s njim koju sam mu nedavno i pokazao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije