Meka za pripreme Teren do terena nogometni velikani

Okupljanje u Turskoj uveličao i Ruud Gullit

'gullit1_ozm_spo_020211'
' '
02.02.2011.
u 19:18

Prosinečki vrlo živahno vodi trening Beograđana, ne propušta ni sitnicu, nije se "gasio" za vrijeme cijelog treninga u Beleku.

Tih devedesetih žarili su i palili europskim nogometnim travnjacima, Robert Prosinečki u dresu Crvene zvezde i Reala, Ruud Gullit u Milanu. Dvojica velikana, Žuti koji je oduševljavao rolanjima i Gullit kojeg se sjećamo po onim njegovim pletenicama i moći koja je zapanjivala.

Dvadesetak godina kasnije, u Turskoj, u Beleku, vodili su trening jedan pored drugoga. Prosinečki je sa Zvezdom održao prvi trening u Turskoj, a na susjednom treningu novi trener Tereka iz Groznog Ruud Gullit šalio se sa svojim igračima i stvarao ozračje za treniranje. Svjetske face na nekoliko metara jedan od drugoga. Pa ti mladići koje oni vode zaista su sretnici. Ako ni zbog čega, samo zato što ih gledaju.

Prosinečki je živahno vodio Zvezdin trening, odlazio je od grupe do grupe, nije propuštao ni sitnicu.

– Ajmo, ajmo, krenite. Bravo, idemo – ponavljao je Prosinečki iz sekunde u sekundu. Nekoliko je puta i podviknuo, a posebno od igrača traži da razmišljaju kada su u pitanju taktičke vježbe i završeci akcija.

Robi se nije "gasio" tih pola sata koliko smo gledali njegov prvi trening u Beleku. Svaki detalj bio je pomno planiran. Toliko je koncentriran da Gullita vjerojatno nije ni primijetio.

Slavni nizozemski igrač Ruud Gullit je od ljeta 2008. godine bio bez posla, pamtimo njegovo treniranje Newcastlea kada je kupio Silvija Marića, a vodio je i Chelsea, Feyenoord, LA Galaxy... S Terekom iz Groznog, čečenskim klubom koji igra u nogometnom prvenstvu Rusije, potpisao je ugovor na godinu i pol dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije