s druge strane bit će mu igrač intera

On će s Albancima voditi najvažniju bitku na terenu: 'Mora podići razinu igre ako želi voditi Hrvatsku do osmine finala'

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.06.2024.
u 08:14

"Luka Modrić mora podići razinu igre ako želi voditi Hrvatsku do osmine finala", piše španjolska Marca, zaključujući tekst prognozom za današnju utakmicu. Španjolci, naime, očekuju da će Hrvatska slaviti 2:0.

Ugledni španjolski list Marca analizirao je predstojeći susret Hrvatske na Europskom prvenstvu. Vatreni, da podsjetimo, u srijedu u 15:00 igraju protiv Albanije, a izabranici Zlatka Dalića moraju pobijediti kako bi mogli nastaviti sanjati o osmini finala. Obje momčadi su izgubile u prvom kolu turnira, Hrvatska protiv Španjolske, a Albanija protiv Italije.

Marca podsjeća da je Nikola Vlašić, veznjak Torina, napustio pripreme nakon ozljede. "Iako nije bio predviđen za prvih jedanaest, Dalić gubi važnu zamjenu", piše Marca koja očekuje da će u prvih 11 sada zaigrati Borna Sosa, Bruno Petković i Mario Pašalić. Mjesto Ante Budimira u prvih jedanaest je, dodaje španjolski list, pod znakom pitanja.

Pišu i da će se najvažnija bitka na utakmici voditi na sredini terena. "Luka Modrić mora podići razinu igre ako želi voditi Hrvatsku do osmine finala. Veznjak Real Madrida nije završio utakmicu protiv Španjolske (ni Mateo Kovačić) i kazao je službenim medijima UEFA-e da 'moramo biti puno bolji, posebno u fizičkom aspektu' ako žele u sljedeću rundu", podsjeća Marca.

On će se, navodi dalje Marca, na sredini terena suočiti s Kristjanom Asllanijem u borbi za kontrolu lopte. Igrač Intera jedan je od mladih veznjaka koji se probijaju u 'Calciu'. Formiran u akademiji Empolija, potpisao je za aktualnog prvaka Italije nakon svoje prve odlične sezone u Serie A, a sada je zamjena za Calhanoglua, koji nosi dres Turske na ovom Euru. "Asllani je nogometaš s izvrsnim desnom nogom, snažnim udarcem iz prekida i igre. Ističe se i po dugim dodavanjima", dodaje Marca, zaključujući tekst prognozom za današnju utakmicu. Španjolci, naime, očekuju da će Hrvatska slaviti 2:0.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Hrvatska u srijedu u 15:00 igra drugu utakmicu Europskog prvenstva, i to protiv Albanije, koja je od 24 reprezentacije na Euru druga najlošije plasirana prema FIFA-inom rankingu. Lošije stoji samo Gruzija, koja je na 75. mjestu, dok je Albanija na 66.

Hrvatska, koja zauzima deseto mjesto na FIFA ljestvici, trebala bi biti veliki favorit protiv Albanije ove srijede u Hamburgu. Tome u prilog ide i dosadašnja uspješna statistika izbornika Zlatka Dalića, koji je uvijek pobjeđivao najlošije rangirane protivnike u skupini.

Dalić je, naime, Hrvatsku vodio na dva Mundijala, 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru, te na Euro 2021. Svaki put Hrvatska je slavila protiv najlošije rangiranog suparnika u grupnoj fazi. Na SP-u 2018. u Rusiji Hrvatska je pobijedila Nigeriju s 2:0 u prvoj utakmici. Na SP-u 2022. u Kataru Hrvatska je svladala Kanadu s 4:1 nakon ranog vodstva Kanađana. Na Europskom prvenstvu 2021., Hrvatska je osigurala prolaz u nokaut-fazu pobjedom nad Škotskom 3:1. Predviđanja stručnjaka su da će se taj dobar niz nastaviti i protiv Albanije.

FOTO Modrić je bio potpuno utučen nakon poraza. Kapetana vatrenih dugo nismo vidjeli ovakvog

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije