GRČKI NOGOMET

Panathinaikos novi grčki prvak

Dimitris Salpingidis
AFP
11.04.2010.
u 20:45

Nogometaši Panathinaikosa pobjedom (2:0) protiv solunskog Iraklisa u pretposljednjem, 29. kolu Superlige, na svom su stadionu u Ateni osigurali jubilarni, 20. naslov grčkog prvaka.

Cisse u prvoj minuti i Ninis u 45. zabili su golove koji su atenskom sastavu donijeli prvi naslov nakon 2004. godine, kada su osvojili dvostruku krunu. Istu će priliku imati i ove sezone, jer u finalu Grčkog kupa, 24. travnja, igraju protiv solunskog Arisa. Uspiju li, osvojit će svoju osmu dvostruku krunu.

Hrvatski nogometaši, Mario Galinović i Ante Rukavina, nisu bili u kadru za utakmicu protiv Iraklisa.

Francuski napadač Panathinaikosa Djibril Cisse zabio je tom prilikom svoj 23. prvenstveni pogodak ove sezone i uvjerljivo je najbolji strijelac Superlige.

Bosansko-hercegovački reprezentativni centarfor Zlatan Muslimović zabio je jedini gol u domaćoj pobjedi PAOK-a nad Kavalom u Solunu (1:0). Bio je to njegov peti prvenstveni pogodak.

Grčka Superliga, 29. kolo:

Asteras - Aris 2:1

Ergotelis - PAS Giannina :1

Levadiakos - AEK 0:0

Škoda Xanthi - Atromitos 2:1

Panathinaikos - Iraklis 2:0

Panthrakikos - Olympiacos 0:2

Panionios - Larissa 0:3

PAOK - Kavala 1:0

Redoslijed: 1. Panathinaikos 67, 2. Olympiacos 61, 3. PAOK 59, 4. AEK 50, 5. Aris 46, 6. Kavala 38...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije