tjedan iz snova

Perišić: Zabijam samo kad me gleda mama

Ivan Perišić
AFP
25.10.2009.
u 20:34

Sjajan je tjedan mladi hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić zaključio novim pogotkom u pobjedi svog Club Bruggea protiv Roeselarea (3-2).

Perišić je u četvrtak bio strijelac prvog gola u pobjedi protiv Partizana u Europa ligi (2-0), a i drugi je praktički bio njegovo djelo budući da je loptu koju je uputio prema vratima, prije no što je prešla crtu, dodirnuo gostujući igrač Rajko Brežančić.

 

U nedjelju je Perišić u 12. kolu belgijske Jupiler lige doveo Club Brugge u vodstvo na gostovanju kod svoga prošlosezonskog kluba Roeselarea. Hrvatski ofenzivni veznjak bio je strijelac u 37. minuti, ali gol iz poštovanja prema svojim donedavnim navijačima nije proslavio.

- Ova je utakmica za mene imala poseban značaj, ali pristupio sam joj kao i svakoj drugoj. Uputio bih zahvalu navijačima Roeselarea koji su me lijepo dočekali. Zahvaljujući toj momčadi ja danas imam priliku igrati u Clubu Brugge.

- I prije utakmice sam rekao da eventualni pogodak neću slaviti i nisam ga slavio jer poštujem Roeselare i ono što mi je dao. Ipak, ja sam sada igrač Cluba Brugge i za njih ću davati sto posto na terenu i truditi se zabiti na svakoj utakmici, jer nam je cilj slaviti protiv svih.

- Cijela je momčad odigrala dobru utakmicu, a meni je drago što sam postigao pogodak. Večeras su moja majka i sestra bile na tribinama, kao i u prošloj utakmici. Rekao sam im da moraju nastaviti dolaziti, jer kada su one prisutne ja postignem pogodak (smijeh) - kazao je Perišić, a na upit razmišlja li o nekom novom mjestu gdje bi nastavio karijeru, budući da mu dobro ide u Clubu, odogovorio:

- Ne. Volio bih ostati još dvije, tri sezone kako bih stekao iskustvo.

Samo dvije minute kasnije Perišić se upisao i u asistente nakon što je dodao loptu Ronaldu Vargasu za vodstvo 2-0. U 51. minuti su gosti ostali s igračem manje. Crveni je karton zbog prekršaja u šesnaestercu zaradio Michael Klukowski, a s bijele je točke točan bio Bjarni Vidarsson.

Ipak, Club Brugge je izdržao do kraja, štoviše u 66. minuti je preko Dorgea Kouemahe povećao vodstvo na 3-1. Konačnih je 3-2 postavio Mama Dissa u 84. minuti.

Club Brugge je osmom pobjedom sačuvao vodstvo na prvenstvenoj ljestvici, a Perišiću je nedjeljni gol bio treći u Jupiler ligi ove sezone. Ovdje treba napomenuti da je prvu utakmicu za novi klub odigrao tek u šestom kolu.

Jupiler liga, 12. kolo:

Roeselare – Club Brugge 2-3 (Vidarsson 52 – 11m, Dissa 84 / Perišić 37, Vargas 39, Kouemaha 66)

Redoslijed: 1. Club Brugge 27, 2. Anderlecht 23 (-1), 3. Mechelen 21 (-1), 4. Standard 21...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije