Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Poslušajte kako je Englez komentirao dramu Hrvatske i Italije: 'Kako li je sada biti Hrvat?'

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/15
25.06.2024.
u 22:43

"Hrvatska je slomljena, a Italija plače suze radosnice. Nogomet odvodi ljude na mjesta koja nisu mogli ni zamisliti. Hrvatska je vidjela cilj, bila je na korak do njega", opisao je stanje Peter Drury

Hrvatska nogometna reprezentacija je u trećem kolu grupne faze Europskog prvenstva izgubila šanse za plasman u osminu finala. Da bi vatreni prošli trebale su se poklopiti čak četiri utakmice, a bitan faktor je bila i gol razlika. S remijem Engleske i Slovenije (0:0) te su nade pale u vodu. U susretu Hrvatske i Italije zabio je Luka Modrić u 55. minuti i Mattia Zaccagni u 98. minuti. Hrvatska je tako ostala na dva boda, drugoplasirana Italija ima četiri, dok su Španjolci uz tri pobjede na devet bodova

Dakako, neutralni navijači uživali su u završnici ove utakmice. Modrićev gol nakon obranjenog penala bio je doista spektakularan, a epski spas Italije u posljednjima trenucima utakmice ličio na zamisao bi u stvarnost dozvao tek kakav vrhunski dramaturg. Nije to promaklo niti Peteru Druryju, kultnom engleskom komentatoru poznatom po svojoj emociji i rječitosti.

GALERIJA Razočarenje, tuga i utješni zagrljaji. Fotografije pričaju sve emocije s terena nakon utakmice s Italijom

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
1/15

"Ovo je nevjerojatno i moglo bi sve promijeniti! Majstor ne da da ovo završi. Od očaja do ogromne sreće", rekao je Drury nakon što je Modrić zabio gol za vodstvo Hrvatske i dao golemu nadu hrvatskim navijačima.

"Spas! Azzurri su posegnuli prema nebesima, a Hrvati su pali na tlo u tuzi. Oh čovječe, Modrićevo čudo je poništeno Zaccagnijevim ubodom. Kako li je sada biti Hrvat", zapitao se komentator nakon kobnoga gola.

"Hrvatska je slomljena, a Italija plače suze radosnice. Nogomet odvodi ljude na mjesta koja nisu mogli ni zamisliti. Hrvatska je vidjela cilj, bila je na korak do njega. I zadnjim udarcem utakmice Zaccagni je draguljem izvadio Italiju iz ponora. Ova utakmica vas može slomiti. Kada mislite da ste sve vidjeli, opet vas iznenadi. Ovo je drama i trauma u istoj mjeri", zaključio je.

VIDEO Navijači Hrvatske razvili najveću zastavu u Leipzigu: Dugačka je čak 107 metara

Komentara 1

Avatar The new statesman
The new statesman
20:21 26.06.2024.

Proud to be Croat !!!Eto ,tako sam se osjecao.Igrali smo kao zmajevi i f.zalomili su nam sevti golovi ..drugi puta nece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije