AUSTRALIAN OPEN

Preokret Serene Williams i slavlje Kineza

Serena Wiliams
AFP
27.01.2010.
u 08:55

Malo je nedostajalo da se nakon Venus Williams od Australian Opena u četvrtfinalu oprosti i njezina sestra Serena. Ipak, braniteljica naslova smogla je snage za veliki povratak.

U polufinalu prvog Grand Slam teniskog turnira sezone prva tenisačica svijeta igrat će protiv 16. nositeljice Na Li, koja je nešto ranije preokrenula meč, u kojem je dominirala Venus, u svoju korist. Bilo je 2-6, 7-6(4), 7-5. U drugom polufinalom susretu, podsjetimo, sastaju se Justine Henin i Jie Zheng.

Viktorija Azarenka imala je set i 4-0 u drugom, sve joj je išlo od ruke, a dobro je koristila i pogreške bolje rangirane tenisačice. Ipak, zadati konačan udarac tenisačici kojoj je predala meč 4. kola u Melbourneu prošle godine nije znala.

Serena Williams je slavila 4-6, 7-6(4), 6-2 u meču dugom dva sata i 27 minuta.

- Kako je meč odmicao, počela sam razmišljati o tome hoću li stići na avion u petak. Nisam očekivala da ću preokrenuti meč i tješila sam se mišlju da sam još "živa" u turniru parova - objasnila je Serena nakon meča protiv sedme nositeljice koju je pobijedila četvrti puta u petom međusobnom ogledu.

Protiv Na Li vodi 3-1 u dosadašnjim susretima u karijeri.

Australian Open, četvrtfinale, tenisačice:

Na Li (16) - V. Williams (6) 2-6, 7-6(4), 7-5

S. Williams (1) - Azarenka (7) 4-6, 7-6(4), 6-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije