EUROPSKA LIGA

Prošli Benfica i Fener, Basel izbacio Spurse nakon penala!

Dempsey
Reuters/Pixsell
11.04.2013.
u 23:08

Dramatično je jedino u Baselu gdje Tottenham protiv domaćina igra produžetke

Polufinale Europske lige igrat će Chelsea, Benfica, Fenerbahče i Basel. Najneizvjesnije je bilo Švicarskoj gdje je sraz Basela i Tottenhama, baš kao i u Londonu završio 2:2. A Basel je bio bolji u izvođenju jedanaesteraca (4:1). Pogotke za Basel u osnovnom dijelu utakmice postigli su Salah (27.) i Dragović (49.), a za SpurseDempsey (23. i 82.). U 90. minuti pocrvenio je Tottenhamov Dempsey.

Chelsea je, unatoč porazu od Rubina iz Kazana (2:3), prošao dalje. Nakon što je u prvoj utakmici u 3:1 pobjedi poentirao dvaput, Fernando Torres i sinoć je bio strijelac prvog pogotka već u četvrtoj minuti.

Trener Chelsea Rafa Benitez nije bio zadovoljan.

- Moramo se bolje braniti nego smo to činili u drugom poluvremenu. Cijela momčad pažljivo će pogledati snimku ove utakmice - kazao je Rafa.

Chelsea je u prilici postati četvrta momčad koja će osvojiti sva tri najveća europska trofeja. Kup pobjednika kupova osvojili su 1971. i Ligu prvaka lani. S tri glavna trofeja mogu se pohvaliti Juventus, Ajax i Bayern.

Benfica je drugi put u tri zadnje sezone izborila polufinale. Nakon pobjede u prvoj utakmici kod kuće (3:1), u uzvratu su remizirali s Newcastleom (1:1), a tu utakmicu sudio je Ivan Bebek i pokazao sedam žutih kartona. Nakon poraza u prvoj utakmici (0:2), Lazio je u uzvratu remizirao s Fenerbahčeom (1:1) što je Turcima bilo dovoljno za polufinale.


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije