KOLUMNA * ŠPICA *

Sesar bi u Podgoricu za 230.000 eura

08.09.2003.
u 00:00

Tražeći atraktivan naslov za novi sportski prilog, spustio sam se, vjerovali ili ne, u dubine Postojnske jame. U utrobi Dežele doznah od čelnika podgoričke Budućnosti kako su ozbiljno zagrizli za Josipa Sesara.

- Traži od nas 230.000 eura po sezoni - rekoše mi Podgoričani, a nešto poslije Boša Tanjević, ispred jame u koju ni za živu glavu zbog klaustrofobije ne želi ući, dopuni priču o nestašnom Sesaru.

- Potpisao je on ugovor i s Avelinom, ali sutradan se predomislio i nestao.

Uz mošt koji smo pijuckali, iskoristih trenerskog maga Tanjevića da mi prognozira rasplet Europskog košarkaškog prvenstva.

- Možda je to najneizvjesnije prvenstvo do sada jer čak šest-sedam reprezentacija ima kvalitetu za naslov prvaka. Moguća su i velika iznenađenja - reče mi Boša, koji trenutačno ne radi ništa, a na upit bi li se odazvao pozivu nekog kluba iz Hrvatske, potvrdno je klimnuo glavom.

U vlakiću koji me spuštao u dubinu Postojnske jame doznah kako je ona ljudeskara od trenera Vlado Đurović, koji je sa Zadrom smaknuo u Zagrebu najjaču Cibonu u povijesti, nakon silaska u prvu špilju zaustavio vlak i prestrašeno pobjegao van. Tko bi se tome nadao od onako korpulentnog đetića. Mislio sam gledajući Mirka Filipovića kako mlati najjače ljude svijeta da mu ni buldožer ne može ništa, a onda čuh da se boji žene.

- Trebao je Mirko biti član žirija za izbor Kraljice Hrvatske, ali iznenada je otkazao jer ga je spriječila ljubomorna supruga - šapnuše mi organizatori izbora.

Ne treba zamjeriti našem junačini, jer, bože moj, tko se od nas ne boji vlastite žene?

A da je kojim slučajem Toni Kukoč imao snagu Mirka Filipovića, organizatori hrvatskog golfskog prvenstva ne bi se dobro proveli. Naime, kad je Toni u Krašiću doznao da je prvenstvo sa sredine srpnja pomaknuto na početak rujna, naprosto je pošizio i izvrijeđao ljude iz saveza jer je, kažu upućeni, bio glavni favorit za naslov prvaka.

- Od Kukoča boljeg golfera u nas nema. U punoj je kondiciji, plaća instruktora 500 eura na dan, odlično igra i bio bi glavni favorit za prvaka pa je s pravom poludio jer prvenstva su uvijek u srpnju - reče mi kralj kulena Tomo Galović, koji će tek iduće sezone tražiti prolaz među deset najboljih golfera.

U najbolje svjetske nacije u vaterpolu polako ali sigurno Ratko Rudić gura Amerikance. Trenutačno najbolje plaćeni trener na svijetu boravi kod mame i tate u Zagrebu. Kako se u Baltazaru i trešnjevačkim restoranima družio s uglednim vaterpolskim djelatnicima iz Lijepe Naše, sigurno je bilo govora i o njegovom budućem angažmanu u hrvatskom vaterpolu. I za kraj ispravak prošle Špice vezan uz ženidbu Fabijana Komljenovića. Istina je da se Koma ženi, znaju se datum i mjesto - 26. lipnja, hotel Opera, ali lijepa mladenka Ana nije studentica medicine, već doktorica.

Sorry!

Miljenko MITROVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije