KOŠARKA - CIBONA

Sesar na put s temperaturom

29.12.2001.
u 00:00

Večeras u 20.15 sati u vrućem ozračju dvorane Mejdan košarkaši Cibone VIP-a igrat će posljednju ovogodišnju utakmicu, onu 13. kola Goodyear lige sa Slobodom Ditom.

Cibosi su u Tuzlu otputovali opterećeni brojnim problemima, kojima je pridodan i onaj sa Sesarom, koji dan uoči puta nije trenirao zbog povišene temperature. Ipak, Sesar se našao u autobusu u Tuzlu, ali je upitno koliko će moći pomoći "vukovima" na parketu.

Unatoč Sesarovim problemima, najveći problem cibosa na gostovanju u Tuzli bit će centri. Nakon otpuštanja Okunskog i Rađina ostanka u Splitu (trebao bi se priključiti momčadi u ponedjeljak), sva će bitka pasti na leđa Prkačina i Bowmana.

- Istina, to će nam biti problem i sigurno ću morati uskakati na "četvorku". No, i kod Spahije smo često igrali s "četiri mala", tako da bi trebalo funkcionirati. Više se pribojavam Aleksića i ozračja u dvorani - rekao je uoči puta Matej Mamić.

Nikola Prkačin održao je svoju tradiciju izbjegavanja najava utakmica.

- Ma, uvijek promašim u prognozama. Zato je najbolje da kažem da ćemo izgubiti - u prolazu dometnuo je Prka.

Darko Krunić jedan je od rijetkih zdravih cibosa.

- Ima nas možda sedam, svi su ostali ozlijeđeni ili "poluzakrpani" - rekao je Krunić, jedini igrač kojemu današnji nastup u Mejdanu neće biti prvi.

- Igrao sam u Tuzli potkraj osamdesetih za Novi Zagreb u tadašnjoj Prvoj B-ligi. Pepsi nas je vodio... - prisjetio se Krunić i zaključio:

- Unatoč problemima, kvaliteta bi trebala odlučiti, pa bismo se iz Tuzle trebali vratiti s pobjedom.

Zbog nedostatka igrača, na put će i Marijan Mance, koji tri tjedna nije igrao i trenirao.

- Dogovorio sam se s trenerom da ću igrati više samo bude li trebalo, ali ću svakako ući na dvije minute tek da osjetim loptu - kaže Mance.

"Vukovima" je najveća prijetnja graditelj igre Aleksić, predvodnik Slobode i njezin najbolji strijelac.

- Bez obzira na njega, ključ naše pobjede bit će kolektivna obrana i što više koševa iz protunapada. Moramo profesionalno odraditi posao i neće biti problema - najavio je Branimir Longin.

TUZLA Ante BUŠKULIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije