KOŠARKA

Sesar odlazi iz Cibone

16.03.2002.
u 00:00

ZAGREB - Dva puta godišnje najpoznatiji europski košarkaški menadžer Luciano Capicchioni dolazi u Zagreb. Čini to u rujnu i u ožujku, pa je tako u glavnom hrvatskom gradu gostovao u četvrtak i petak. Boraveći u hotelu Opera, vlasnik Interperformancesa, tvrtke koja štiti poslovne interese više hrvatskih košarkaša (Kukoč, Mršić, Komazec, Sesar, Stojić...), u ta je dva dana obavio 17 poslovnih razgovora.

- Volim doći u ožujku jer je to najmirnije doba godine. Najbolje vrijeme za angažman novih igrača. Oni u to doba godine imaju ugovore, pa na miru mogu razmatrati planove za sljedeću sezonu.

- Što donosi sljedeće ljeto za Cibonu, naročito glede dvojice vodećih igrača Sesara i Prkačina, kojima istječu ugovori?

- S Prkačinom ćemo razgovarati i vidjeti kakvi su mu planovi i želi li da ga predstavljamo. Za Sesara, nakon lošeg uvoda u sezonu, opet raste zanimanje, pa radimo na tome da promijeni klub. NBA liga ga ovog ljeta neće zanimati, on želi u jak europski klub.

- Pregovarate i s Planinićem. Kakvi su njegovi izgledi da se poajvi na ovogodišnjem NBA draftu?

- Planinić se svima sviđa. Mnogi agenti žele ga uzeti pod svoje, pa tako i mi. Sviđa se i mnogim NBA skautima. Želi li na draft, mora se sam prijaviti, jer nije 1980. godište.

- Vaš najveći uspjeh na draftu do sada svakako je lanjski izbor Paua Gasola kao trećeg. Koliko ste kao agent zaslužni za tako visoko Gasolovo mjesto?

- Naša je kompanija za njega napravila odličnu promidžbu kod NBA klubova. Trudili smo se dokazati da Europljani mogu biti među prvih pet na draftu. Danas on to na najbolji način i potvrđuje.

- Kako komentirate to što igra bolje u NBA nego što je igrao u Europi?

- To je znak sazrijevanja. Nekad je dobro napustiti staru sredinu, promijenite mentalitet, psihički ojačate. Pogledajte Juricu Žužu, igrača Iraklija, koji igra bolje u Grčkoj nego u Hrvatskoj. A zamislite, u Zadru su mu ljetos rekli da kod njih može biti tek četvrti centar. Lani u ovo doba godine Žuža je bio nepoznati igrač, a ja sada idem na finale Grčkog kupa pregovarati za njega s najvećim grčkim klubovima. Uostalom, i mnogi su drugi hrvatski igrači odlaskom iz Hrvatske počeli igrati bolje.

- Kakva je situacija s Tonijem Kukočem. Neki misle da je, igrački gledano, sazrelo vrijeme da se vrati u Europu?

- On o tome ne razmišlja. Ovo mu je jedna od lošijih sezona, no on još može biti značajan i zapažen u NBA ligi. Povratak ima smisla jedino kada bi završio karijeru u stabilnom klubu i uz dobar ugovor, kakav priliči njegovu ugledu.

D. Brajdić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije