LIGA OŽUJSKO

Sesar potopio Brod u posljednjoj četvrtini

14.04.2004.
u 00:00

ZAGREB - Samo tri dana uoči početka završnog turnira Goodyear lige Cibona je obavila posljednji test. U četvrtom kolu domaćeg prvenstva nadvisila je brodsku Svjetlost s 96:80, odigravši odličnih posljednjih deset minuta.

Do tada je Svjetskost žarila i palila Draženovim domom. Domagoj Norac izrastao je u sasvim solidnog igrača, Kristijan Ercegović dojmljiv je skakač za naše okvire, a tu je iskustvo Tankosića i Delalića. Dovoljno da se mlaka Cibona nađe u problemima. Vukovi su kapitalizirali u prvom poluvremenu Ćosićevo čuvanje Sesara. Cibonin branič se spuštao na mjesto centra i za glavu viši od svog čuvara razbijao gostujuću obranu. No, početak nastavka otkrio je sav motiv poletnoga gosta. Zaigravši zonsku obranu, Brođani su uspjeli i povesti, najviše četiri razlike (55:59) u 27. minuti. No, odluka je pala u posljednjoj četvrtini. Josip Sesar pogodio je u posljednjih deset minuta čak 16 koševa i bio kreator najboljih Ciboninih minuta.

- Raduje me Sesarova pucačka forma i to je ono što vrijedi istaći iz ovog nadmetanja - priznao je Dražen Anzulović, Cibonin strateg.

Edi Đelalija, brodski trener, bio je sretan što je Brod bio solidan takmac.

- Dok sam bio u Rijeci, znao sam teško stradavati pod Tornjem, danas smo tri četvrtine utakmice bili blizu - objasnio je Đelalija. Od novosti u Ciboni uoči završnog turnira vrijedi zabilježiti da je Anzulović pokušao nekoliko puta odigrati zonski presing i da je posljednjih deset minuta Mamić igrao vrlo dobro na mjestu krilnog centra.

Ostali rezultati 4. kola Lige za prvaka: Šibenka - Zadar 84:92, Triglav Osiguranje - Split Croatia Osiguranje 63:74. Poredak: Zadar 4-0, Cibona 3-1, Split 2-1, Hermes A. 2-1, Šibenka 1-3, Svjetlost B. 1-3, Triglav O. 0-4, Zagreb 1-1.

TVRTKO PULJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije