KOŠARKA

Sesar traži novi klub

10.11.2001.
u 00:00

ZAGREB - Ja sam trener prve momčadi Cibone VIP-a, koje Sesar više nije član - objasnio je Neven Spahija trenutačnu situaciju u klubu.

Sesar traži novi klub, kontakti klupskih čelnika i Sesarova menadžera Luciana Capicchionija jako su se intenzivirali.

- Sesar je još prošlog ljeta mogao otići, ali valjda nije našao odgovarajuću ponudu. Ugovor mu istječe na kraju sezone, a visinu odštete radije ne bih iznosio u javnost - rekao je Cibonin sportski direktor Mihovil Nakić.

Pa ipak, vjeruju Nakić i Spahija, problem "vukova" bez Sesara neće biti vanjski, nego četvrti visoki igrač.

- Svakako bi novac za Sesara otvorio mogućnost dovođenja još jednog centra, Europljanina, jer smo kvotu Amerikanaca popunili. Ne treba to biti ekstra klasa, zadovoljit ćemo se pričuvnim rješenjem. U našim planovima to je bio Stojko Vranković, ali... - priča Nakić.

Sesar je uvjeren u svoj odlazak iz Zagreba.

- Idem sigurno, menadžer mi intenzivno traži novi klub. Zasad ništa konkretnije ne mogu reći - kaže Josip.

Prkačin je drugi problem koji muči klupske čelnike. Ponovljeni ispad u Beogradu otvorio je i mogućnost - kazne.

- Za to ga trener najprije treba prijaviti. Ali njegovo zalaganje i borbenost stvaraju alibi za sve nepromišljenosti koje skupo plaćamo. Razgovarali smo, priznao je pogrešku, ali mora se naučiti samokontroli. Nepotrebno si sam nameće neke imperative - analizirao je Nakić.

Trener Neven Spahija govorio je o predstojećoj utakmici 7. kola Goodyear lige Zadar - Cibona VIP (nedjelja, 18 sati).

- Nemamo imperativ pobjede, ali Zadar je u teškoj situaciji. Ponovo ću odmoriti neke igrače za važnu euroligašku utakmicu s Asvelom idući tjedan. Najvažnije je zatvoriti njihovu vanjsku liniju - Robinsona, Popovića i Marcelića. Jedan od većih naših problema trenutačno je Mance, kojega svjesno trpim jer znam koliko može, ali i kakav put treba proći igrač u novoj sredini - rekao je Spahija zaključivši razgovor ipak pričom o Europi:

- Još nismo kiksali! Trebamo pobijediti sve suparnike u Zagrebu i dva u gostima. Pobjeda u Beogradu više bi odmogla Partizanu, kao što je i pobjeda Urala gotovo izbacila Asvel.

Nedjeljni susret Zadar - Cibona sigurno neće biti jedan od onih ključnih, a vjerojatno i - neizvjesnih.

A. Buškulić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije