KOŠARKA

Sesar u transu, a Rađa pogodio za pobjedu

13.04.2003.
u 00:00

ZAGREB - Jedanaesterostruki prvak Hrvatske napravio je sinoć novi korak prema vlastitoj detronizaciji. Nakon poraza u Jazinama, košarkaši Cibone VIP-a su na svom parketu izgubili od Splita (84:83) i tako značajno umanjili izglede za prvo mjesto u Ligi za prvaka i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Nakon što je Sesar izgubio loptu i promašio tricu, Cibona je u posljednjoj minuti imala vodstvo od jedan razlike i loptu. Američki razigravač McLinton je zvao akciju za sebe, ali je dodao loptu Mujezinoviću koji je 12 sekundi prije kraja promašio šutiravši preko Rađe. Splićani su potom pokušali odigrati na Žižića, ali je njemu lopta ispala. No, nije ju uhvatio ni Rimac, pa su žuti tri i pol sekunde prije kraja dobili loptu sa strane. Trener Skansi je nacrtao akciju u kojoj Sesar odvlači pozornost obrane Cibone na svoju stranu i u kojoj Rađin čuvar dobiva blok u leđa. To se i dogodilo pa je iskusni centar ostao sam na šutu pogodivši za pobjedu u pretposljednjoj sekundi.

Nakon što je u prvom poluvremenu ubacio samo tri koša, uz šut 6-1 za tricu, Sesar je u nastavku eksplodirao.

- U susret sam ušao prenervozno pa mi je Rađa na poluvremenu kazao da od toga lošije ne može i da u nastavku nemam što izgubiti - objašnjavao je Sesar.

U drugom je poluvremenu donedavni cibos ubacio 26 koševa. Sesar je kraj svojih nemoćnih čuvara Mancea i Krasića bio toliko vruć da ga je Skansi, da ne bi gledao simultanku, odlučio hladiti. Sesara je tek Kus uspio zakočiti, ali je to bilo prekasno jer su Žižić i Rađa pogađali iz reketa.

S Cibonine strane najviše je pružio branič Rimac ubacivši 32 koša, šest trica (9-6). Dojma smo da bi postigao i više da se više igralo na blok-igru za njegov šut. Najviše je na parketu proveo Mujezinović (39 minuta), hrvajući se s Rađom i pucajući trice. Zahvaljujući Rađinom neiskakanju kod igre dva na dva, Haris je pucao čak osam trica, ali je pogodio samo dvije. Solidnu šutersku dionicu imao je Ružić (12 koševa) s kojim je Petrović odmijenio napadački neaktivnog Prkačina (15 minuta, bez ubačaja, šut 1-0). Cibonin je trener prvog centra momčadi neočekivano ostavio na klupi cijelo drugo poluvrijeme uvevši ga tek u posljednjoj minuti.

Obojica trenera su se složila da su s tom utakmicom profitirali gledatelji, a Rađa je kazao da je utakmica po neizvjesnosti i kakvoći nadišla hrvatske okvire. Petrović je žalio što njegova momčad u prvom poluvremenu, kad je za to imala priliku, nije uspjela umaći na 15-20 koševa prednosti, a Skansi je rekao da ga hrabri šuterski zanos u kojem je Sesar.

Dražen BRAJDIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije