VIJESTI

Sesar vraćen u momčad

22.11.2001.
u 00:00

ZAGREB - Josip Sesar u srijedu je vraćen u prvu momčad Košarkaškog kluba Cibona VIP. Sesaru je to rekao v.d. trenera Vlado Vanjak. Cibonin branič priključit će se danas treninzima momčadi.

- Vraćen sam u momčad i napravit ću sve da se što prije nametnem dobrim igrama. Nadam se da su problemi vezani uz moje ime stvar prošlosti, rekao je Sesar. (R. Š.)

Strahija najbolji "leđaš"

FIRENZA - Na posljednjem mitingu "Grand prix Arena" kupa Marko Strahija proglašen je ukupnim pobjednikom leđnih disciplina. U Firenzi je Strahija slavio na 100 leđno, Gordan Kožulj je na cilj stigao kao treći, a Ante Mašković kao peti u istoj disciplini.

- Ovako dobri rezultati nisu bili očekivani na početku sezone, jer sam zbog obveza na Medicinskom fakultetu u Rijeci punim tempom počeo trenirati tek prije 20 dana. Stoga sam pozitivno sam iznenađen - rekao je Marko.

Na 100 metara prsno Vanja Rogulj bio je treći, a istu je poziciju zauzeo Gordan Kožulj na 200 metara leđno. Marijan Kanjer je na 100 metara slobodno bio šesti.

Rezultati: 100 metara leđno: 1. Strahija 54.09, 3. Kožulj 54.80, 5. Mašković 55.06; 100 prsno: 3. Rogulj 1:02.19; 200 leđno: 3. Kožulj 1:59.26; 100 slobodno: 6. Kanjer 50.43. (RI-E. M.)

Barić napustio austrijsku reprezentaciju

BEČ - Hrvatski trener Otto Barić ubuduće neće vršiti dužnost izbornika austrijske nogometne reprezentacije, obznanio je Austrijski nogometni savez (ÖFB).

Austrija se pod Barićevim vodstvom nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo 2002. nakon što je u dodatnim kvalifikacijama dvaput izgubila od Turske. Bariću je pritom istekao i 2,5-godišnji ugovor sa Savezom, čiji je predsjednik Beppo Mauhart, nakon razgovora s hrvatskim stručnjakom, objavio da mu neće produljivati mandat. (H)

Šest kandidatura za EURO 2008.

ZÜRICH - Europska nogometna federacija (UEFA) zaprimila je šest kandidatura za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2008. godine. Rok za prijavu kandidatura istekao je u utorak, a odluka o domaćinu EP-a bit će objavljena u prosincu 2002.

Zajedničke kandidature podnijele su Hrvatska i BiH, Austrija i Švicarska, Grčka i Turska te skandinavska skupina u kojoj su Danska, Finska, Norveška i Švedska, dok su Mađarska i Škotska podnijele samostalne kandidature. Škotska je, međutim, najavila mogućnost da u borbu za dobivanjem EP-a uđe zajedno s Republikom Irskom. (H)

Hrvatska devetnaesta

ZÜRICH - Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) objavila je najnoviju ljestvicu najuspješnijih nogometnih reprezentacija, na kojoj je Hrvatska devetnaesta, odnosno tri mjesta niže nego što je bila protekli mjesec.

I dalje je vodeći svjetski i europski prvak Francuska, dok je reprezentacija Argentine preskočila Brazil i sada je druga. Najviše je napredovala Belgija koja je s 33. mjesta došla na 20. (H)

Bosnar prijavljen u Sturmu

BEČ - Nakon što ga je morao odjaviti zbog viška stranaca na popisu igrača, jučer je hrvatskog nogometaša Eddyja Bosnara austrijski prvoligaš Sturm opet prijavio nogometnom savezu. Najzaslužniji je za prijavu braniča Bosnara njegov suigrač Alain Masudi koji je ženidbom s Francuskinjom stekao status igrača iz Europske unije, te time oslobodio mjesto australskom Hrvatu. Eddy Bosnar došao je u Sturm potkraj prošle sezone iz zagrebačkog Dinama. (P. Ro.)

Otkazani spust i superveleslalom u Beaver Creeku

ASPEN - Organizatori utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Sjedinjenim Američkim Državama imaju velikih problema s pretoplim vremenom i nedostatkom snijega, zbog čega su morali otkazati spust i superveleslalom u Beaver Creeku, a skraćen je i program tehničkih disciplina u Aspenu. Veleslalom predviđen za subotu, otkazan je, dok su obje utrke slaloma ostale na programu za nedjelju i ponedjeljak. No, i te dvije utrke u Aspenu mogu biti otkazane, jer ne budu li staze pripremljene po pravilima FIS-a, natjecanje će vjerojatno biti preseljeno u Loveland, gdje neke reprezentacije treniraju.

Otkazani superveleslalom iz Beaver Creeka preseljen je u francuski Val d"Isere, a spust u talijanski Bormio. (H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije