EUROPSKI NOGOMET

Sevilla s kapetanom Rakitićem upisala novi poraz, briljirao srpski vratar

Europa League - Final - Sevilla v AS Roma
Annegret Hilse/REUTERS
09.12.2023.
u 23:15

Ivan Rakitić je predvodio Sevillu kao kapetan u ovoj utakmici i tijekom cijelog dvoboja bio jedan od zapaženijh igrača gostujuće momčadi. No, Sevillina rezultatska kriza je produbljena devetim prvenstvenim nastupom u kojem anadaluzijska momčad nije došla do pobjede.

Nogometaši Intera vratili su se na vrh ljestvice talijanskog prvenstva sigurnom 4-0 (3-0) domaćom pobjedom protiv Udinesea u susretu 15. kola.

Susret je bio riješen između 37. i 44. minute kada je Inter postigao tri gola. Calhanoglu (37-11m) je s bijele točke "probio bunker" gostiju, a ubrzo potom su Dimarco (42) i Thuram (44) povisili na 3-0, da bi konačni rezultat postavio prvi strijelac Serie A Lautaro Martinez (84) u samoj završnici.

Vodeći Inter sada ima 38 bodova, dva više od drugog Juventusa, dok je Udinese ostao 16. sa 12 bodova.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao do 87. minute za Atalantu u 3-2 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Milana. Domaće je dva puta u vodstvo dovodio Lookman (38, 55), gosti su se vraćali u igru preko Girouda (45+3) i Jovića (80), ali nakon što je Muriel (90+5) fantastično petom iz punog trka prevario Maignana za 3-2 više nije bilo vremena i za treće poravnanje. Ovom pobjedom Atalanta je skočila na sedmo mjesto sa 23 boda, koliko ima i šesta Fiorentina, dok je treći Milan ostao na 29 bodova.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Verona i Lazio su igrali 1-1 (0-1). Gosti iz Rima su poveli golom Zaccagnija (23), ali nakon brojnih propuštenih prilika uslijedilo je još jedno razočaranje za njih nakon što je Henry (70) poravnao na 1-1. Toma Bašić ostao je na klupi Lazija koji je deveti sa 21 bodom, dok je Verona 17. sa 11 bodova, koliko ima i 18. Empoli koji je u zoni ispadanja, ali i koji će u ponedjeljak ugostiti Lecce.

Rakitić kapetan Seville

U posljednjem subotnjem dvoboju 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Mallorca je pred svojim navijačima svladala Sevillu s 1-0 u dvoboju dvije momčadi koje prolaze kroz rezultatsku krizu. 

Mallorci je prvu prvenstvenu pobjedu u zadnja tri mjeseca donio Cyle Larin pogotkom u 11. minuti.

No, ostaje dojam da je Sevilla oštećena za poništeni pogodak u 63. minuti. Strijelac je bio Adria Pedrosa, nakon čijeg je udarca lopta na putu prema mreži očešala Youssefa En Nesyrija, malo promijenila smjer i završila u mreži. Glavni sudac Javier Alberola Rojas je na signal iz VAR sobe pregledao snimku i zaključio da je lopta En Nesyrija pogodila u lakat te poništio pogodak, iako je dojam, prema kretnjama Sevillinog napadača, da se lopta odbila od Marokančevih leđa.

Osim toga, najzaslužniji za to što je Mallorcina mreža ostala netaknuta bio je srpski vratar Predrag Rajković koji je imao nekoliko vrlo teških obrana u izglednim situacijama za gostujuće igrače.

Ivan Rakitić je predvodio Sevillu kao kapetan u ovoj utakmici i tijekom cijelog dvoboja bio jedan od zapaženijh igrača gostujuće momčadi. No, Sevillina rezultatska kriza je produbljena devetim prvenstvenim nastupom u kojem anadaluzijska momčad nije došla do pobjede.

PSG svladao Rennes

Paris Saint-Germain je u subotu na Parku prinčeva svladao gostujući Nantes s 2-1 u 15. kolu francuskog prvenstva i izdvojio se na vrhu ljestvice sa šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Monacom.

Bradley Barcola je u 41. minuti doveo domaće u vodstvo u 41. minuti. Mostafa Mohamed je u 55. minuti postigao izjednačujući pogodak za Nantes, da bi bivši igrač "Kanarinaca" Randal Kolo Muani u 83. minuti pogodio za 11. ovosezonsku pobjedu PSG-a.

U prvoj subotnjoj utakmici Monaco je kao gost svladao Rennes s 2-0 i privremeno došao na drugo mjesto. Vanderson je u 51. minuti pogodio za vodstvo momčadi iz Kneževine, a isti je igrač u 75. minuti zaradio drugi žuti karton pa je Monaco ostao s igračem manje. Unatoč brojčanom nedostatku, gostujući kapetan Youssouf Fofana je u 85. minuti udvostručio prednost Monaca.

Fofana je potom skrivio kazneni udarac iz kojeg je Benjamin Bourigeaud smanjio zaostatak domaće momčadi, ali Rennes nije uspio izvući barem bod već je doživio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica. 

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije