KALKULACIJE

Što Hrvatskoj donosi ovaj remi s Albanijom? Sada nam je preostala samo jedna opcija

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
19.06.2024.
u 16:57

Idući protivnik nam je Italija, a taj je susret na rasporedu u ponedjeljak u 21 sat.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je i drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon poraza od Španjolske, upisali smo i remi - 2:2 s Albanijom.

Hrvatska tako nakon dva kola ima tek jedan bod. Idući protivnik nam je Italija, a taj je susret na rasporedu u ponedjeljak u 21 sat.

>> Navijači na utakmici

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/31

Ovaj remi znači da moramo ići na pobjedu protiv Italije u posljednjem kolu. Na taj bismo način stigli do četiri boda i prošli dalje kao drugi ili treći. Remi, odnosno ukupno dva osvojena boda, neće biti dovoljan za prolazak.

Podsjećamo da na ovom Euru u osminu finala idu i četiri od šest najboljih trećeplasiranih reprezentacija. Kod rangiranja trećeplasiranih prvo se gleda broj osvojenih bodova, a onda i gol-razlika.

Standings provided by Sofascore
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentara 42

MO
moreplovac
17:06 19.06.2024.

Pobjeda je bila i prije ove utakmice potrebna. Nije se puno promijenilo. Problem je, što mi u ovom trenutku ne možemo bolje.

XY
XYZ52
18:11 19.06.2024.

Možemo biti sretni s ovim rezultatom. To što mi igramo nije izrazito loše, to je uvreda za nogomet. Kod 2:1 umjesto da dotuku ošamućenog protivnika, Balkanci počeli odugovlačiti i dobili po piksi. U obrani ne znaš tko je gori odd koga, uključujući i Gvardiola. Dalić koristi islužene starije igrače a na klupi mu stoje mladi momci kao zapete puške: dva Pašalića, Baturina, Sučić, Pjaca, itd. Glavni problem je srednji red u kojem ne znaš tko je gori od koga, svaki od njih zbog razliĉith razloga.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:51 19.06.2024.

Treba reći istinu. Možda je jedino ona reprezentacije iz 2002. godine lošija od ove. Kod nas kroz sezonu u ozbiljnim klubovima ozbiljan nogomet u ozbiljnim natjecanjima igraju možda 3 ili 4 igrača, Gvardiol, Kovačić, Stanišić i Pašalić. Ovo drugo ilii više grije klupu nego što igra ili je dugo bilo ozlijeđeno i rovito i ostanu ovi koji igraju u amaterskim ligama kao što su hrvatska ili arapska liga i tu je jednostavno realnost na djelu. A osim toga tu nema ni trenera koji je u stanju izvući maksimum iz takve nezahvalne situacije i na kraju je stanje takvo kakvo je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije