AMBICIOZAN PLAN

Superman Đoković sad želi ponoviti Laverov pothvat

Đoković Nadal (1)
AFP
30.01.2012.
u 20:48

– Nekad nisam vjerovao u njega. No Đoković je fizički sad prava životinja – rekao je Mats Wilander

Nedjelja je u sportskom svijetu bila u znaku Srbije. Sportaši našeg istočnog susjeda igrali su tri finala, a u dva su i pobijedili. Prvi je na teren, u završnici teniskog Australian Opena, izašao Novak Đoković.

Jedan od motiva za epsku pobjedu nad Rafaelom Nadalom, prema njegovu vlastitom priznanju, bila je i želja da s njim počne niz srpskih pobjeda. Đoković se dizao i padao, ali je na kraju, gledajući prema nebu, nakon pet sati i 53 minute igre ipak uspio slomiti otpor, činilo se, nesalomljivog Španjolca.

Bio je to najdulji Grand Slam finale u povijesti, nakon kojega igrači višu nisu mogli stajati na nogama. Neki zato predlažu da se teniski mečevi i vremenski ograniče, recimo da se ne može igrati dulje od pet sati.

Prije nekoliko godina, kad je imao problema s izdržljivošću, možda bi za taj prijedlog bio i Đoković. Sad izjavljuje:

Patite i uživate u toj boli

– Ništa ne bih mijenjao. Meč je bio nevjerojatan. I Rafi i meni bilo je to novo iskustvo: trpite bol, patite, ali svejedno uživate u toj boli.

Izdržao je sve to Đoković iako je ukupno, u polufinalu protiv Murraya i u finalu protiv Nadala, na terenu proveo gotovo 11 sati.

– Nisam vjerovao u njega na početku, ali sad mogu reći da je jedan od najboljih tenisača svih vremena. Đoković i Nadal su u tjelesnom smislu prave životinje – kazao je Mats Wilander.

Ohrabren pobjedom nad Nadalom, Đoković za ovu godinu najavljuje ambiciozan plan – osvajanje Grand Slama. Posljednji koji je u jednoj godini osvojio sva četiri velika turnira bio je legendarni Australac Rod Laver 1969. godine.

– Najvažnije je da uđem u finale Roland Garrosa, što mi dosad nije uspjelo – kazao je Đoković.

Četvorica Hrvata među 50

Zbog sličnog raspleta kao i lani, nakon Australian Opena nije došlo do velikih promjena na ATP ljestvici. Samo se Nadal, ulaskom u finale, učvrstio na drugome mjestu, odmah iza Đokovića. Od hrvatskih tenisača pomak je, i to za 11 mjesta, napravio Ivo Karlović. Sada je 46. pa Hrvatska ima četvoricu tenisača među 50 najboljih (Čilić je 23., Ljubičić 32., Dodig 38.).

Ključne riječi

Komentara 2

BG
BG
10:01 31.01.2012.

Svaka cast redakciji na tekstu! Hvala svima koji navijaju za Novaka. Mi Srbi zelimo vam da imate i vi jednog slicnog Novaku,pa da onda mozemo uzivati u takvim mecevima! Ostavljam ovde prvi komentar da bih sprecio sve negativce i primitivce da pocnu sa raspirivanjem mrznje medju normalnim ljudima!

OB
-obrisani-
23:56 31.01.2012.

bg,ajd slozicu se ovog puta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije