Hokej na ledu

U sastavu Hrvatske dva Slovenca, a možda i Amerikanac

'sport...Zagreb...04.10.2009.    Dom sportova, Ledena dvorana, 9. kolo austrijske EBEL lige u hokeju na ledu, Medvescak - Red Bull Salzburg 4-5, nakon 4-4 u regularnom vremenu gosti su pobjedili u pro
'Goran Stanzl/VLM'
04.11.2009.
u 10:00

Hrvatska hokejaška reprezentacija ipak će putovati na turnir u Szekesfehervar (6.-8. studenoga). Vodstvo saveza pronašlo je zajednički jezik s "pobunjenim" igračima koji su željeli bojkotirati turnir jer im još nisu isplaćene premije za ostanak u Diviziji I. u travnju ove godine u Litvi.

Savez obećao isplatiti dug

– Objasnili smo im da novac trenutačno nemamo jer su nam dužni neki sponzori te smo se dogovorili da ćemo im dugove isplatiti u nekom razumnom vremenu – rekao je sportski direktor Hrvatskog saveza hokeja na ledu Dragutin Ljubić.

Dug saveza po igraču iznosi od 300 do 1000 eura.

Na jučerašnjem sastanku s vodstvom saveza igrači su tražili i da se reprezentacija organizacijski digne na višu razinu. Traže da na putovanjima uvijek imaju masera, profesionalnog oružara te da im se osiguraju maksimalni uvjeti za rang natjecanja u kojem su trenutačno.

Reprezentativci u Szekesfehervar kreću sutra poslijepodne, a očekuju ih utakmice protiv Italije, Mađarske i Slovenije. Turnir će našima poslužiti kao odlična provjera za svjetsko prvenstvo Divizije I. koje će se u travnju iduće godine igrati u Sloveniji.

– Italija, Mađarska i Slovenija jače su reprezentacije od nas, no pokušat ćemo se pokazati u što boljem svjetlu – najavljuje Ljubić.

Krošelj i Beljo u sastavu

Hrvatsku reprezentaciju za tu će akciju pojačati i Slovenci Gašper Krošelj i Sašo Rajsar, Kanadski Hrvat Jadran Beljo, a možda i Amerikanac Chris Powers.

– Dogovorili smo se s organizatorom da možemo doći i s nekim igračima koji nemaju hrvatsko državljanstvo, nije tu ništa sporno – objašnjava Ljubić.

Krošelj i Beljo uskoro će dobiti hrvatske putovnice, što će koristiti i njihovu klubu Medveščaku jer će se tako osloboditi broj ograničenih bodova za EBEL.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije