Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RARITET

Ukrajini se dogodila nevjerojatna situacija koja se ponovila još samo jednom u povijesti

Euro 2024 - Ukraine v Belgium
Foto: LEONHARD SIMON/REUTERS
1/4
26.06.2024.
u 22:20

Iako se do sada na EURO-u nije dogodio ovaj scenariji dogodio se na Svjetskom prvenstvu. Na Svjetskom prvenstvu u SAD-u prije 30 godina Meksiko, Irska, Italija i Norveška su također imali po četiri boda.

Grupa E koju su mnogi gledali kao skupinu koju će Belgija bez problema proći pokazala se na kraju kao najizjednačenija grupa na ovom europskom prvenstvu.

Rumunjska, Belgija, Slovačka i Ukrajina su imale po četiri boda, a dalje su prošle Rumunjska kao prva, Belgija kao druga i Slovačka kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi.

Iako se na europskom prvenstvu već dešavalo da momčad s četiri boda ne prođe grupu nikada se nije desilo da sve četiri momčadi imaju jednak broj bodova. Ukrajina je tako u ovoj povijesnoj situaciji izvisila i ispala s EURO-a, a razlog je - gol razlika.

Naime, u slučaju da dvije momčadi imaju jednak broj bodova, onda se gleda međusobni omjer, no kako su ovdje svih četiri reprezentacije imale jednako bodova gledala se gol razlika. Ukrajinu je stoga košta poraz 3-0 na otvaranju protiv Rumunjske čime je završila grupu s -2 gol razlikom, dok su Rumunjska i Belgija imale +1 gol razliku. Gol razlika Slovačke je bila 0, tri postignuta i tri primljena pogotka.

Iako se do sada na EURO-u nije dogodio ovaj scenariji dogodio se na Svjetskom prvenstvu. Na Svjetskom prvenstvu u SAD-u prije 30 godina Meksiko, Irska, Italija i Norveška su također imali po četiri boda, a prolaz dalje je tada odlučio faktor koji je još niže od gol razlike u odlučivanju prolaznika kod jednakih bodova - broj postignutih pogotka. Tako je iz SAD-a kući ranije tada otišla Norveška.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije