UOČI EURA

Komentar Jeličića o vatrenima izazvao reakcije na HTV-u: 'Pa doći će nam 400 tisuća Nepalaca..'

Zagreb: Bivši nogometaš, voditelj i komentator Joško Jeličić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
13.06.2024.
u 21:39

- Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri - rekao je Jeličić

Europsko nogometno prvenstvo ovoga petka počinje u Njemačkoj. Utakmicom domaćina protiv Škotske bit če otvorena kontinentalna smotra, koju će Hrvatska započeti susretom protiv Španjolske, u Berlinu u subotu od 18 sati. Dan prije početka turnira HTV je organizirao uvodnu emisiju u kojoj su gostovali njihovi stručni analitičari Anton Samovojska i Joško Jeličić.

Posebno je zanimljiva bila jedna izjava Jeličića, bivšeg nogometaša Dinama i Hajduka o budućnosti hrvatske reprezentacije.

- Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jeremy Doku u Belgiji. Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri - rekao je Jeličić, a svi su se u studiju nasmijali.

VIDEO: Trening nogometnih reprezentativaca u Neuruppinu uoči prve utakmice na EP

Potom su se na grafici HTV-a počeli prikazivati igrači koji bi trebali krenuti u utakmici sa Španjolskom, a Jeličić je dodao:

- Pogledajmo pojedinačno, svi igrači imaju sjajnu tehniku i nogometni IQ. Pogledajte njihova rješenja. Svi mogu odigrati loptu iz zadnje linije i iznijeti je, ući će u rizik. Ne volim igrača koji ne griješi. Ako ne griješi, ne treba ti. S druge strane, stoperi su omogućili da se Luka Modrić i Mateo Kovačić ne moraju spuštati da nemamo sedam igrača na svojoj polovici. Krucijalno je da Ante Budimir odvlači protivničke stopere i traži dubinu, a imamo igrače koji traže loptu u međuprostoru poput Lovre Majera i Andreja Kramarića. Nevjerojatno je kakav potencijal imamo. Nemamo brze igrače, imamo Ivana Perišića, koji je po meni najbolji igrač hrvatske reprezentacije otkad igra za nju, a Modrić je najvažniji i uvijek će biti. Nemamo Perišića na 100 posto, a Dalić je sve iznenadio s Kramarićem, koji je kod nas jako podcijenjen - rekao je Jeličić.

FOTO Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Zagreb: Bivši nogometaš, voditelj i komentator Joško Jeličić
1/24

Komentara 1

AM
Ameise
08:19 14.06.2024.

Meni je najjaci komentar bio kad je rekao za Carevica ako pusti brkove da bi mogao promijeniti profesiju 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije