Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U RIJECI

Dalićeve uzdanice najavljuju Euro: Ivanušec otkrio je li se čuo s bivšim suigračem uoči velikog obračuna

Rijeka: Luka Ivanušec i Marco Pašalić na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/9
29.05.2024.
u 17:16

Uoči večerašnjeg treninga pred kamere i mikrofone u press-zoni riječkog stadiona izašli su Luka Ivanušec i Marco Pašalić

Hrvatska nogometna reprezentacija je na trećem danu priprema za nastup na Euru u Njemačkoj. Uoči treninga kojeg vatreni imaju od 18 sati javnosti će se u kratkim izjavama obratiti Marco Pašalić i Luka Ivanušec. Ustaljena je to praksa koju prakticira Hrvatski nogometni savez uoči velikih natjecanja da se dva igrača pojave na druženju s predstavnicima medija. Danas je "kocka" pala na igrače Rijeke, odnosno nizozemskog Feyenoorda.

- Moja prva sezona u Rijeci bila je vrlo uspješna. Sretan sam što je sve prošlo kako je, što sam u Rijeci. Tu sam ove godine dosta naučio, naučio sam biti strpljiv i kad mi ne ide. Sad potkraj nije bilo straha, ali bilo je nestrpljivosti. Čekao sam taj poziv, bio sam sretan kad je došao i na meni je sad dokazati da sam ga zaslužio - rekao je Pašalić u uvodu.

VIDEO: Izjave Pašaliča i Ivanušeca (snimio: Željko Janković)

Ovogodišnji Euro za njega će na neki način biti - povratak kući.

- Sretan sam isto što se vraćam doma, gdje sam odrastao. No moj je dom Hrvatska, to je bila najbolja odluka, osobno, ne samo nogometnoo, ovdje sam se baš preporodio i sretan sam što sam ovdje.

A koliko je svojom trenutnom formom zadovoljan Luka Ivanušec? Nakon teške ozljede zabio je dva pogotka u zadnje četiri utakmice za klub.

- Na kraju je bilo više minuta i statistika je bila bolje, bilo je golova i asistencija. Zadovoljan sam, došao sam tu i na meni je da održavam formu. Očekivanja? Definitivno je drugačije nego prije četiri godine. Zreliji sam i igrač sam koji će imati veću odgovornost, više nego kao mladi igrač. Od sebe očekujem puno više i nadam se da ću to i ostvariti.

Što će biti ključno za prvi dvoboj sa Španjolcima?

- S njima se već jako dobro poznajemo, protiv njih smo igrali dobre utakmice, sve je to bilo "al pari", odlučivale su nijanse. Igrali smo jako dobro protiv njih u Ligi nacija, trebamo igrati tako dobro i nadam se izvući bolji rezultat - dodaje Ivanušec.

A što Pašalić očekuje od navijača na ovome Euru? Poznato je to i njemu samome, Hrvati će biti 12. igrač na tribinama.

- Pošto sam živio u njemačkoj znam kako je tamo, koliko nas ima. Imat ćemo veliku podršku, publika će biti 12. igrač, to će nam puno pomoći. Znamo da nas je na svim turnirima dosad nosila publika.

Je li se Ivanušec čuo s Danijem Olmom?

- Još se nismo čuli, ali vjerujem da ćemo se čuti i popričati, nadam se da ćemo ovaj put mi pobijediti, kaže Ivanušec.

Kakav bi utjecaj za Hrvatsku na ovome Euru moglo imati šest igrača iz HNL-a?

- Jako sam ponosan da sam dio ove reprezentacije. Ostavit ćemo sigurno srce na terenu i na najbolji mogući način pokušati pomoći momčadi, zaključio je Pašalić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije