Gazda Timisoare

Već dvaput iza rešetaka, pljuje i vrijeđa novinare...

'12.04.2008., Timisoara - Prva rumunjska liga, Poli Timisoara - Dinamo Bukurest. Predsjednik kluba Marian Iancu sa zamjenikom Emil Rosianu.  Photo: HaloPix/Pixsell'
'STR-3725/HaloPix/Pixsell'
28.09.2009.
u 08:40

Marian Iancu (44) naftni je magnat, a u prošloj sezoni je, kao i Mamić, potrošio sedam milijuna eura na pojačanja. Ima respektabilnu momčad.

Mamić će sljedećega četvrtka u Temišvaru upoznati brata blizanca po "bliskosti" s novinarima. Zdravko je, doduše, samo bezopasno vikao, dok je kontroverzni Marian Iancu u sudnici, gdje mu se sudi za nezakonitu prodaju rafinerije (zbog čega je dva puta bio iza rešetaka), drsko pljunuo na izvjestitelja. Poslije se ispričao, ali mrlja je ostala, i na novinarovoj košulji, i na Marianovoj biografiji.

Samo dva reprezentivca
Iancu je naftni magnat, vlasnik kompanije BKP, sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Predsjednik je kluba od 2005. godine i još uvijek lovi naslov prvaka Rumunjske. Za razliku od Dinama, on je u kratkom europskom mandatu već napravio jedno čudno: izbacio je Šahtar u pretkolu Lige prvaka.

A u momčad je uložio samo milijun eura (prošle sezone čak sedam milijuna), u njoj nema sumnjivih Brazilaca i Argentinaca, a najskuplji igrač, Rumunj Bucur, vrijedi 3,5 milijuna eura. Timisoara ima samo dva rumunjska reprezentativca, Bucura i vratara Pantilimona.

Zbog tog Pantilimona, u drugom planu i dalje čuči reprezentativac BiH, Ćirin ljubimac Nemanja Supić (27). Došao je ovoga ljeta iz ciparskog Anorthosisa i nema pravo nastupa u europskim utakmicama.

– Zabrljao sam protiv Petrovca, zbog mene je Anorthosis ispao i trener je odmah dobio otkaz. Kad je došao novi, shvatio sam da tamo više nemam što tražiti. Zvali su me u Temišvar i nisam nimalo zažalio što sam došao u Rumunjsku – kazao nam je Supić u telefonskom razgovoru.

Plavi će izgubiti
Priča li se u svlačionici o Dinamu?

– Da, i te kako nam je važna ta utakmica. Posebno se za nju pripremamamo jer tu vidimo šansu za prolazak skupine. Pobijedit ćemo, uvjeren sam! Gledao sam Dinamo protiv Salzburga, cijenim ga, ali mi smo jači.

Što je vaš najjači adut?

– Zajedništvo! Nikada nisam bio među tako složnim igračima. Kod nas nema zvijezda, pa nema ni zavisti. Svi smo prijatelji i sjajno se slažemo i izvan travnjaka. Usto, naša publika je veličanstvena. Prvenstvene utakmice gleda prosječno 15 do 20 tisuća ljudi, a u Europi nam je stadion uvijek pun, s gotovo 35.000 navijača. Dinamo neće moći izdržati taj pritisak – zaključio je Supić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije