Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROJI NACIJE

VIDEO Ispali s Eura, a dočekani su kao Hrvatska kada je osvojila svjetsko srebro

Euro 2024 - Round of 16 - Spain v Georgia
Foto: Thilo Schmuelgen/REUTERS
1/2
03.07.2024.
u 12:45

Doček organiziran u Gruziji govori koliko je ova reprezentacija mala i da se ne očekuje puno od nje. Dočekani su kao, ne tako davno, Vatreni

Gruzijska nogometna reprezentacija došla je tiho i ušla u legendu. U svom premijernom nastupu na nekom velikom natjecanju plasirali su se u nokaut fazu gdje su zapeli od Španjolske, starog znanca iz kvalifikacija za ovaj Euro.

Na startu su poraženi 3-1 od Turske iako su pokazali vrhunsko izdanje, zatim su remizirali 1-1 protiv Češke na krilima vratara Giorgija Mamardašvilija, da bi u zadnjem kolu slavili 2-0 protiv Portugala u utakmici uoči koje je Portugal već osigurao prvo mjesto, da bi u osmini finala s 4-1 ispali od Španjolske.

Ipak, događaj koji se organizirao u Gruziji govori koliko je ova reprezentacija mala i tko zna hoće li više ikad imali priliku ostvariti ovakav rezultat. Naime, unatoč ispadanju već u osmini finala, Gruzija je organizirala doček za svoje heroje. 

Nogometaši su se vraćali avionom iz Kolna, a po povratku su ih od zrakoplovne luke, pa do Trga slobode u Tbilisiju čekali navijači.

Gruzijska predsjednica Salome Zurabišvili bila je prisuna na sve četiri utakmice te zemlje u Njemačkoj. Kad su igrači kročili na pozornicu, uručila je svakom igraču Orden časti, jedno od najviših civilnih priznanja Gruzije.

'Danas je čudo. Ovo je Gruzija kakvu želim', kazala je predsjednica.

Napadač Napolija Khviča Kvaratškhelia i napadač Metza Georges Mikautadze dobili su najveće ovacije.

 
Ključne riječi

Komentara 4

SK
skipper_
15:11 03.07.2024.

Respect, navijao sam za njih samo zato jer su igrali srcem više no ikoga na ovom EP

Avatar bijelivrabac
bijelivrabac
16:26 03.07.2024.

Neka. Zaslužili su.

DR
Draconic5
15:45 03.07.2024.

Za njih je to puno, i s pravom se vesele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije