Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN POGODAK

VIDEO Švicarac zabio jedan od najboljih golova na Euru! Talijane niti Donnarumma nije mogao spasiti

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/4
29.06.2024.
u 19:49

Italija je nakon drugog pogotka Švicarske ostala bez odgovora i nije se uspjela vratiti u igru za četvrtinu finala. S druge strane, Švicarci čekaju boljega iz ogleda Engleske i Slovačke

Nakon što su u posljednjoj utakmici grupne vaze golom u posljednjim sekundama susreta rušili hrvatske nade za prolazak skupine Europskog prvenstva, Talijani su u Švicarskoj naišli na iznimno teškoga protivnika. Reprezentacija s Alpa je uspostavila dominaciju u utakmici, a Talijani gomilaju pogreške u obrani i napadu. 

Prvi je pogodak pao u 37. minuti. Strijelac je bio Remo Freuler i azzurri su se puno ranije našli u situaciji u kakvu ih je dovela i Hrvatska pogotkom Luke Modrića. Ipak, Švicarcima nisu uspjeli uzeti loptu i učinkovito ih napasti. Crveni su nastavili pritiskati, a to im se isplatilo i drugim golom, koji je bio osobito spektakularan.

GALERIJA Vatrene su protiv Talijana bodrila i ova poznata lica, pogledajte prizore iz Leipziga

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy
1/9

Strijelac je bio Ruben Vargas u 46. minuti susreta koji je povećanjem švicarskog vodstva već lošu utakmicu za talijanske momčadi učinio još tamnijom. Veznjak Augsburga je loptu primio na rubu kaznenog prostora pa je lako uveo unutar šesnaest metara. Potom je snažno zapucao i pogodio u gornji desni kut. Gianluigi Donnarumma je dao sve od sebe da spasi tu loptu, no bila je previše čak i za njega. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Italija je nakon toga ostala u poprilično lošoj poziciji i do kraja nisu uspjeli izboriti četvrtinu finala Europskog prvenstva. Rezultat je ostao nepromijenjen (2:0). S druge strane Švicarci mogu gledati naprijed, prema pobjedniku susreta Engleske i Slovačke koji je na rasporedu u nedjelju i koji će dati njihovog sljedećeg protivnika.

VIDEO Navijači Hrvatske razvili najveću zastavu u Leipzigu: Dugačka je čak 107 metara

Komentara 2

KR
Krolo
11:03 30.06.2024.

Švica bi i nas nakantala, ako bi opet igrači pozicijski nogomet

ŠT
ŠtoReći
23:54 29.06.2024.

Možda ih je mogao spasiti Makkelie...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije