KOŠARKA

Zulu ne zanima Sesar, već Damir Omerhodžić

20.09.2003.
u 00:00

Direktor Cibone Bože Miličević i dalje želi dovesti Andriju Boguta, najboljeg svjetskog juniora

ZAGREB - Cibonine košarkaše danas i sutra čekaju dvije nove pripremne utakmice za novu sezonu. Vukovi su jučer krenuli autobusom put talijanskog gradića Urbina (kod Pesara) gdje će danas igrati protiv Scavolinija, a drugi dan s jednim od dva buduća suparnika u skupini (Ülkerom ili Romom).

U Italiji, baš kao i sljedeći tjedan u Španjolskoj (u četvrtak protiv Pamese i u nedjelju s Alicanteom), moći će se naslutiti stvarna vrijednost Cibonina sastava.

- Pod određenim uvjetima, cibosi bi mogli puno napraviti. Kao ljubljanska Olimpija prošle sezone, ali i privući publiku u dvoranu. No, da bi tako bilo trebaju uložiti iznimno puno truda i rada. Ponekad mi se čini da je Sizifov posao pokušati konkurirati jakim klubovima iz Eurolige, koji ponekad na jednog igrača potroše koliko Cibona na cijelu momčad - ističe Mihovil Nakić.

Sportski je direktor još jednom potvrdio da je momčad za sada zatvorena i da Sesar nije želja stručnog stožera. Treneru se nimalo ne bi svidjelo da mu netko odozgo nameće igrača koji mu se ne uklapa u momčad i kompoziciju.

I dok Anzulovića ne zanima što će biti sa Sesarom, i te kako ga zanima što će biti s nadarenim Damirom Omerhodžićem (17, 209 cm).

- Premda na trenutke pokazuje vrhunski potencijal, nisam zadovoljan njegovim odnosom prema radu i njegovim radnim navikama. Morao bi ih poboljšati da bi mogao izrasti u ono što mu Bog nudi, a to je vrhunski igrač. Ni momčad a niti klub ne mogu trpjeti ničiju indolentnost.

U Ciboni se nadaju da će Šveđo (to mu je nadimak) shvatiti kolike će milijune dolara izgubiti ako se ozbiljnije ne prihvati posla. Uostalom, NBA skauti ga drže velikim talentom, uspoređuju ga čak s Kukočem, no isto tako dodaju da je neinteraktivan, da se ne uklapa u sredinu, a takve ni NBA treneri ne vole. Cibona bi se njime trebala pozabaviti i za takvo što najbolje bi bilo angažirati eksperta za individualni rad.

Za istog bi stručnjaka bilo posla i kada bi direktor Miličević uspio u namjeri da dovede najboljeg svjetskog juniora Andriju (Andrewa) Boguta (18, 210). Australac hrvatskih korijena trenutačno je u SAD-u gdje se priprema za prvu sezonu u sveučilišnoj košarci (Utah). Istodobno, Bogut ima ponudu Benettona, kojoj je Miličević, neslužbeno saznajemo, spreman konkurirati. Miličevićeva je ideja stvoriti momčad čija bi okosnica bili Bogut, Omerhodžić i Ugrinoski, iznimno nadareni petnaestogodišnjak, rođeni razigravač.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije