ŽUC je kandidatima poslao upozorenje da će im poskidati sve nepropisno postavljene ploče

Čakovec: Nestručno postavili table i ugrozili sigurnost na cesti

07.05.2009.
u 17:35

U predizbornoj kampanji mogu se vidjeti svakakvi plakati. Od nekih vas zabole oči zbog odabira boja, od nekih vas slogana može zaboljeti glava, a ima i onih koji su opasni za život!

Prekršili zakone
Nakon što se u Frkanovcu na cesti srušio reklamni pano s plakatom kandidata na izborima, Županijska uprava za ceste Čakovec poslala je svim političkim strankama, nezavisnim kandidatima, tvrtkama i pojedincima dramatično upozorenje da će im poskidati sve nepropisno postavljene panoe i ploče!

- Zbog nestručnog postavljanja, reklamni panoi i ploča za izbore srušili su se na prometnice, što ugrožava sigurnost sudionika u prometu - upozorava ravnatelj Županijske uprave za ceste Zoran Šarić.

Prema Zakonu o javnim cestama i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za svako postavljanje reklamnih objekata uz cestu investitor ili vlasnik moraju ishoditi suglasnost županijskih uprava za ceste. Panoi bez takve suglasnosti koji se nalaze u zaštitnom pojasu, uklonit će se na trošak onoga tko ih je postavio.

- Zaštitni je pojas uz županijske ceste 15 metara od ruba asfalta ili cestovnog jarka, bez obzira na to je li posrijedi privatno zemljište ili nije. Uz lokalne ceste pojas je deset metara s obje strane prometnice - objašnjava Zoran Šarić.

Kod Brezja zatekli smo ophodnju ŽUC-a, koja je fotografirala postavljene panoe, što znači da su ozbiljno shvatili obračun s kandidatima koji ne poštuju zakone. Postavljanje plakata u naseljima nadziru komunalne tvrtke. Tako su u Prelogu stranke dobile određen broj mjesta za postavljanje svojeg promidžbenog materijala.

Zakucani na stablu
Više se ne može dogoditi da se plakati lijepe na rasvjetne stupove i zakucavaju na stabla.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije