vruće u saboru

Dragovan: HDZ nas dijeli kao na Rivi prije 11 godina

Igor Dragovan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.11.2013.
u 10:34

– Jučer u Vukovaru nije bila vukovarska i nevukovarska Hrvatska, nego demokratska i ona koja to nije. To je bila Hrvatska kojoj ništa sveto, koja je pokazala kako se vlada godinama i na žrtvama grabi za sebe – rekao je Dragovan.

Da ni današnji dan u Saboru neće proći mirno, pokazao je sam početak sjednice na kojem je Igor Dragovan uime kluba SDP-a zatražio stanku da bi se stranka mogla očitovati o jučerašnjim događajima u Vukovaru.

Smatra da je bila riječ o politici netolerancije i podjela koja Hrvatsku ne vodi naprijed nego u prošlost. Tako će umjesto o prijedlogu Zakona o socijalnoj skrbi zastupnici većinu prijepodneva vjerojatno raspravljati o vukovarskim događanjima. Da da nas čeka vruća rasprava o događajima u Vukovaru, pokazuje i to što su se zahtjevu za stanku pridružili i praktički svi drugi klubovi.

– Jučer u Vukovaru nije bila vukovarska i nevukovarska Hrvatska, nego demokratska i ona koja to nije. Ona koja poštuje žrtve i daje pijetet braniteljima i ona koja na takvim osnovama dijeli Hrvatsku. To je bila Hrvatska kojoj nije ništa sveto, koja je pokazala kako se vlada godinama i na žrtvama grabi za sebe – rekao je Dragovan nakon stanke.

Naglasio je da ne postoje nikakve udruge ni stožeri nego je otvoreno optužio HDZ da stoji iza događaja u Vukovaru rekavši da su ti koji su određivali tko smije u kolonu bili na izborima u Vukovaru i izgubili.
– Ide li ta stranka istim putem kao i prije 11 godina na splitskoj Rivi, putem podjele? – pitao je Dragovan i dodao da se politička utakmica dobiva na izborima, a ne na ulici, te je HDZ-ovcima poručio da je jučerašnje ponašanje bilo sramotno.

HDZ-ov Ivan Šuker uzvratio je optužbom da govor kakav je održao Dragovan, u kojem se etiketira one koji misle drukčije, vodi u podjele. Upitao je gdje je bila njegova stranka '91. kada je govorila da se vodi privatni rat.
– Nitko nije za podjele, nažalost dogodilo se to što se dogodilo. Etiketirati jednu stranku je smiješno – rekao je Šuker, a SDP-ovu Nenadu Staziću. koji mu je nešto dobacio iz klupe. poručio je da je Franjo Tuđman abolirao pobunjene Srbe zbog budućnosti Hrvatske.

HNS-ov Jozo Radoš naglasio je da je Hrvatska jutros slabija nego što je bila jučer ujutro. Sutra bi netko, po uzoru na jučerašnje događaje, mogao nekoga drugoga proglasiti nepoželjnim i zabraniti mu kretanje.
– Ovdje, kao i na Rivi, izigrani će ostati hrvatski građani – zaključio je Radoš. SDSS-ov Milorad Pupovac pozvao je na minutu šutnje u znak odavanja počasti, rekavši da se to treba napraviti sada kad već nisu uspjeli jučer. Svi nazočni poštovali su njegov prijedlog i ustali.
– Neka je vječna slava svima koji su stradali od nečovječnosti i bezumlja – rekao je Pupovac.

 

Komentara 33

DU
Deleted user
10:36 19.11.2013.

Bezveze, ne vodi ovo Hrvatsku u prošlost već pokazuje da vladajući ne znaju ili ne žele riješiti probleme.

DU
Deleted user
10:47 19.11.2013.

Da se na ćirilicu uveo moratorij sada nebi bilo ovih problema, niti treba Hrvatima niti treba Srbima, samo je napravila probleme, kakav je to zakon koji radi štetu. Tako da su uzrok podjela idiotski potezi ove vlasti koja ili ne može ili ne želi shvatiti da je Vukovar istraumatiziran grad sa gomilom nezaposlenih, djeci koja uče različite povijesti i da im treba pomoći sustavno a ne nametati kao da su roboti a ne živa bića.

BA
baraskada
11:19 19.11.2013.

Ma kakve podijele. Jučer smo u koloni hodali svi jedinstveni i znali smo zašto smo došli. Onih tristotinjak se moglo uključiti u kolonu kao što je to učinio Milan Bandić s cijelom svojom zagrebačkom svitom malo prije mosta na Vuki i ntko mu nije smetao, ali je morao preskoračiti lampione zu cestu. To isto je mogao učiniti i državni vrh, ali nije, jer nije to htio od početka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije