NESREĆA NA RIJECI

Dvojica čelnika 'ruskog Facebooka' poginula u nesreći na Arktiku, supruga jednog čudom preživjela

Foto: Profimedia
1/2
08.06.2022.
u 10:51

Poginuli su zamjenik izvršnog direktora VKontakte-a Vladimir Gabrielyan (39) i direktor nabave Sergej Merzljakov (44) nakon neuspješnog pokušaja prelaska rijeke Bolshoy Bugryanets u Nenjeckoj autonomnoj oblasti Arkangelsk, na sjeveru Rusije

Dvoje visokopozicioniranih direktora društvene mreže popularne kao 'ruski Facebook' poginulo je u ponedjeljak nakon što se njihovo terensko amfibijsko vozilo prevrnulo u divljoj rijeci na Arktiku. 

Poginuli su zamjenik izvršnog direktora VKontakte-a Vladimir Gabrielyan (39) i direktor nabave Sergej Merzljakov (44) nakon neuspješnog pokušaja prelaska rijeke Bolshoy Bugryanets u Nenjeckoj autonomnoj oblasti Arkangelsk, na sjeveru Rusije.

Riječna struja prevrnula je njihovo vozilo, razbila gpoginulia o kamenje i odnijela nizvodno. Iako su se dvojica muškaraca uspjela osloboditi iz vozila, preminuli su zbog hipotermije jer je temperatura bila oko 0 stupnjeva. 

Njihova tijela pronađena su jutros na obali rijeke. 

Gabrielyanova supruga Elena i njihov prijatelj Sergej Olsevich pratili su ih u drugom ATV-u kojeg je također prevrnula riječna struja, no čudom su preživjeli nakon što su prepješačili oko 25 kilometara te stigli do kolibe uzgajivača sobova i pozvali pomoć.

VIDEO Povjesničar: Putin bi u idućim danima mogao predložiti prekid vatre

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije