broj mrtvih raste

Filipinska vlada na jug zemlje poslala više od 400 ljesova

Filipini (1)
AFP/Pixsell
20.12.2011.
u 13:38

Prema zadnjim podacima poginulo je 957 osoba, a za njih 49 još se uvijek traga. Mrtvozornicima ponestaje ljesova za zbrinjavanje tijela preminulih

Filipinska vlada poslala je više od 400 ljesova u dva poplavom pogođena grada na jugu Filipina. Broj mrtvih vrtoglavo se penje i do sada je gotovo 1000 osoba poginulo u poplavama, a predsjednik Benigno Aquino III. za cijelu je naciju proglasio stanje katastrofe.

Prema zadnjim podacima poginulo je 957 osoba, a za njih 49 još se uvijek traga. Ipak, ovo nisu ni približno konačne brojke jer se iz mora i mulja u gradovima Iliganu i Cagayan de Orou još uvijek izvlače beživotna tijela, javlja AP.

Katastrofalno stanje najbolje oslikava činjenica da mrtvozornicima ponestaje ljesova i formaldehida za balzamiranje tijela preminulih, a spasioci mole za flaširanu vodu, deke, šatore i odjeću kako bi zbrinuli više od 45.000 ljudi smještenih u evakuacijske centre.

U poplavama koje su u petak pogodile jug Filipina većinom su poginule žene i djeca koja su se utopila na spavanju kada su vodene bujice u noći provalile u domove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije