MEĐIMURJE Lokalni Izbori graditeljima idu na ruku

Građevinci imaju posla, a naplata neizvjesna

08.05.2009.
u 15:38

Istina, posla imamo preko glave. Zauzeti smo do kolovoza. Građevinari i u niskogradnji i u visokogradnji rade punom parom jer su ugovoreni poslovi koje do izbora treba dovršiti.

A kako sve to naplatiti
Druga je stvar kako ćemo sve to naplatiti - kaže Željko Pavlic, direktor tvrtke Pavlic-asfalt-beton iz Goričana.

To da su građevinske tvrtke zauzete prije lokalnih izbora 17. svibnja, vidjelo se i na primjeru natječaja koji je za gradnju oborinske kanalizacije i prometnice u Novoj ulici u Čehovcu raspisalo Gradsko poglavarstvo.

Za tu je investiciju predviđeno 800.000 kuna plus PDV, a jedina se prijavila tvrtka Tegra iz Čakovca, koja je ponudila 798.735 kuna. Gradsko poglavarstvo odlučilo je natječaj, objavljen u Narodnim novinama, poništiti i raspisati novi jer očekuje da će nakon izbora stići više ponuda.

- Puno toga se trenutačno gradi i svi žele završiti radove do sredine svibnja, pa vjerujem da zbog toga nismo imali više ponuda. Na prijašnjim natječajima, na koje se javilo više ponuđača, uspjeli smo cijenu dosta smanjiti od predviđene - otvorio je raspravu gradonačelnik Dragutin Glavina.

Na natječaju, na primjer, za izvođača sanacije deponija Gorice ponuđene cijene, rečeno je, bile su od dva milijuna do čak 5,2 milijuna kuna! Na taj je natječaj stiglo čak 11 ponuda. Natječaj za ulicu u Čehovcu, u kojoj su prodana 22 gradilišta, nije mogao biti prije raspisan jer se moralo pričekati da se nađu kupci za sva gradilišta.

Dvije pred useljenjem
Dvije su kuće pred useljenjem. Novac od prodaje zemljišta i komunalija neće biti dovoljan za cestu, kanalizaciju i rasvjetu, pa je odlučeno da se na ponovljenom natječaju pokuša postići niža cijena radova. Kako će s radovima i cijenama biti nakon izbora, vidjet će se vrlo brzo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije