O potezu stranačkog kolege

Grmoja: 'Nije riječ o zabrani, već o tome da je gradska ustanova ušla u projekt sa SNV-om mimo znanja gradonačelnika'

Zagreb: Nikola Grmoja i Miro Bulj o migrantskoj krizi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.09.2024.
u 12:36

Ovdje nije riječ o tome da je neka udruga koja okuplja Srbe iz Sinja pokušala nešto organizirati pa joj je gradonačelnik to zabranio, ovdje se radi o tome da je ravnateljica ušla u projekt sa SNV-om bez znanja gradonačelnika, kazao nam je potpredsjednik i saborski zastupnik Mosta

Vijest da je gradonačelnik Sinja, Mostovac Miro Bulj, zabranio sutrašnje otvaranje i održavanje izložbe fotografija “Susret na tromeđi” autorice Inije Herenčić, koja je trebala biti postavljena u Galeriji Sikirica, i to zato što je izložbu financijski podržalo Srpsko narodno vijeće (SNV), dodatno je podignula vrućinu u tom kraju. O tome zašto je to Bulj učinio i čime opravdava svoj potez, već smo pisali, a sad donosimo i reakciju potpredsjednika Mosta Nikole Grmoje kojeg smo pitali kako on komentira ovaj slučaj. 

– Koliko sam shvatio, ne radi se o zabrani izložbe, već o tome da je jedna gradska ustanova, kojom upravlja Grad Sinj, ušla u projekt sa Srpskim narodnim vijećem (SNV) i to mimo znanja gradonačelnika. To nijedan gradonačelnik ne bi dozvolio. Ne vjerujem da bi gradonačelnik Sinja Miro Bulj bilo kojoj udruzi s područja Sinja, neovisno o tome slaže li se ili se ne slaže s njenim svjetonazorom, zabranio bilo što.

Ovdje je riječ samo o tome da jedna gradska ustanova uopće nije obavijestila gradonačelnika, ušla je u projekt u suradnji sa SNV-om, a znamo što gradonačelnik Bulj zamjera SNV-u – to što SNV izdaje tjednik koji iz tjedna u tjedan blati osnovne vrijednosti na kojima je utemeljena moderna hrvatska država, to što u savjetu SNV-a sjedi notorni Dejan Jović koji se složio s izjavom da je Hrvatska "propali projekt" i da je sama zamisao stvaranja Hrvatske "retardirana i nakaradna" te to što dok mi u Hrvatskoj obilježavamo i slavimo operaciju Oluja, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac ide u Bačku Palanku i čuva leđa predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok on u govoru uspoređuje našu oslobodilačku akciju Oluja i modernu hrvatsku državu s nacističkom Njemačkom.

POVEZANI ČLANCI:

Kada se radi o takvim činjenicama, tu onda imamo problem. Znači, ne radi se ni o kakvoj zabrani nego o činjenici da je ravnateljica gradske ustanove bez znanja gradonačelnika ušla u određeni projekt s tim i takvim SNV-om – kazao nam je danas potpredsjednik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja kada smo ga zamolili za komentar poteza gradonačelnika Sinja Mire Bulja. A da je ravnateljice sinjske gradske ustanove, odnosno galerije u kojoj je sutra trebala biti otvorena izložba, unaprijed gradonačelnika Bulja obavijestila o svim detaljima izložbe, pa i o tome da je jedan od donatora izložbe SNV, bi li se ova situacija izbjegla i bi li izložba sutra bila otvorena kao što je i planirano – pitali smo Grmoju. 

– Ne možete me pitati što bi bilo u nekim drugim okolnostima. Ovdje se ne radi o tome da je neka udruga koja okuplja Srbe iz Sinja pokušala nešto organizirati pa joj je gradonačelnik to zabranio, ovdje se radi o tome da je ravnateljica ušla u projekt sa SNV-om bez znanja gradonačelnika. Ja nisam upoznat sa svim detaljima, ali iz onoga što čitam po medijima i iz onoga što mi je u razgovoru rekao Miro Bulj problem je u tome što sam vam već istaknuo. Nisam ja njegov odvjetnik niti mogu reći išta više, mogu tek ponoviti – ljudima i udrugama iz Sinja ništa nije zabranjeno, problem je samo u tome što SNV s gradskom ustanovom kojom upravlja Grad nešto organizira bez znanja gradonačelnika – uzvratio je Grmoja. Pokušali smo doznati komentar cijele ove situacije i od čelnika Mosta Bože Petrova, no on nije uzvratio na naše pozive i poruke. 

>> FOTOGALERIJA Znate li koji hrvatski proizvodi su hit u svijetu i regiji? Jednu od njih Saudijci smatraju nacionalnim brendom

Zagreb: Nikola Grmoja i Miro Bulj o migrantskoj krizi
1/16

Komentara 19

LA
Latigo
13:29 03.09.2024.

Evo, javljaju se hdz-ovski odvjetnici sdss-a i pupovčana, pupčanom vrpcom međusobno povezani, pa napadaju Bulja.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
13:33 03.09.2024.

Puna podrška gospodinu Bulju! Kada bi barem netko povukao takav potez za cijelu državu.

𝕕𝕖
𝕕𝕖𝕞𝕠𝕜𝕣𝕒𝕥
13:43 03.09.2024.

Djelovanje tzv. "SNV" treba prestati financirati iz državnog proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije