SLUČAJ Martin Sever četiri godine vodi borbu za useljenje na Sajmište:

Kupnja stanova u Čakovcu pretvorila mi se u noćnu moru

08.05.2009.
u 15:11

Martin Sever iz Varaždina svakog dana dolazi u Čakovec pogledati radi li se što na zgradi u kojoj su i dva stana koje je još 2005. godine kupio unucima.

Završetak se ne nazire
Investitoru, tvrtki Euro-iver iz Čakovca, odmah ih je platio novcem koji je dobio od prodaje naslijeđene kuće, veseleći se što će unucima osigurati stan i do njihove punoljetnosti skupiti još nešto novca od iznajmljivanja stanova. No, stanovi još nisu završeni, iako je rok bio kraj 2005. godine. Nešto što je izgledalo kao dobra investicija, pretvorilo se u triler, čiji se završetak još ne nazire.

- Investitor, tvrtka Euro-iver, početkom 2006. prodala je objekt tvrtki Kemoboja plus iz Zagreba. Kad sam kupio dva stana, bilo je ugovoreno da će biti završeni do kraja 2005. godine. U ugovoru Euro-ivera i Kemoboje plus određeno je da se završe do svibnja 2006. i da Kemoboja plus sve stanove koje je Euro-iver prije prodao preda kupcima. No, završetak se stalno odgađa - kaže Sever, koji je angažirao i odvjetnika, pokretao sudske tužbe, obilazio policiju i Državno odvjetništvo... Uspio je dosad neplatiti nešto odštete od Kemoboje plus u izvansudskoj nagodbi i uknjižiti unuke u veljači ove godine na nekretnine Euro-ivera na Braču.

- Nadam se da će sud u Supetru pokrenuti ovršni postupak, pa da se meni naknadi šteta. U zgradi je još potrebno platiti priključak struje, ugraditi plinska trošila, sanitarije, postaviti parket i unutarnju stolariju te urediti okoliš zgrade - veli Sever, koji je u borbi za ono što je uredno platio doznao o sumnjivim poslovima, o kojima je izvijestio i mjerodavne službe.

Vremenske uvjeti
Direktor Kemoboje plus Denis Sarić kazao je da će zgrada biti dovršena u roku od 15 dana. Ostali su, kaže, još radovi koje nisu mogli prije obaviti zbog nepovoljnog vremena. U Euro-iveru nismo uspjeli dobiti izjavu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije