ZAPOŠLJAVANJE Centar za socijalnu skrb u Čakovcu nema dovoljno ljudi

Nedostaju im čak 22 djelatnika

23.04.2009.
u 17:52

Centru za socijalnu skrb u Čakovcu nedostaju čaj 22 djelatnika! Upozorila je na to ravnateljica Suzana Belović obrazlažući Županijskom poglavarstvu poslovanje te ustanove u prošloj godini.

- Zatražili smo zapošljavanje volontera nekoliko puta, no nije nam dopušteno. Sada čak imamo slučajeve da volonteri nude da sami plate trošak volontiranja, koji godišnje po jednome iznosi 20.000 kuna. Naravno, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi rado potpisuje takve ugovore - istaknula je S. Belović.

Stalnu novčanu pomoć u Međimurju prima oko 5000 ljudi, a obavi se i 8600 nematerijalnh oblika pomoći. U Centru za socijalnu skrb imaju zaposlene i ljude iz Varaždinske, pa i Zagrebačke županije, jer u Međimurju nije bilo traženih stručnjaka. Bez ekipiranja teško će se moći riješiti problematika s pripadnicima romske nacionalne manjine, koji su mahom nezaposleni i ovise o socijalnoj pomoći.

- Nama je to goruće pitanje, pa smo od Ureda za nacionalne manjine zatražili novac za zapošljavanje barem dvaju socijalnih radnika - napominje ravnateljica.

Župan Josip Posavec ističe da je cilj da se romska manjina integrira u zajednicu, no potrebno je, predlaže, izmijeniti Zakon o socijalnoj skrbi tako da onaj tko je radno sposban ne može dobivati socijalnu pomoć! U Čakovcu je u tijeku gradnja zgrade Centra, koja se financira novcem Svjetske banke. Radovi su započeli potkraj siječnja, a trajat će godinu dana. Nova zgrada projektirana je za sadašnji broj zaposlenika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije