Udruga 'Ljubav na djelu'

'Nismo primijetili da je odjel zapušten i da se osoblje ponaša neadekvatno prema našim obiteljima'

KBC Zagreb
Robert Anić/PIXSELL
08.03.2019.
u 12:13

Ukoliko bilo koji roditelj ima problema sa liječnicima mi kao Udruga predlažemo da to riješi u okviru institucija jer se šire oblici panike i nepovjerenje u liječenje djece a samo povjerenje je jedan od najvažniji faktora u liječenju ovako teške bolesti, navode u priopćenju.

Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Ljubav na djelu" poručila je kako na odjelu hematoonkologije KBC Zagreb nisu primijetili da je odjel zapušten i neuredan te da se osoblje ponaša neadekvatno prema obiteljima.

Udruga se oglasila nakon nedavnih medijskih natpisa vezanih uz slučajeve liječenja djece.

- Onkološke bolesti kod djece su jedna od najtežih oblika bolesti koja pogađa cijelu obitelj. Kroz dugotrajno liječenje potrebna je velika suradnja liječnika medicinskog osoblja i roditelja za što postoji psihoonkološki multidisciplinarni tim u sklopu odjela.

Udruga Ljubav na djelu je udruga koja djeluje na odjelu hematoonkologije već više od 10 godina. Za vrijeme našeg rada surađujemo blisko sa medicinskim osobljem i liječnicima zbog što veće skrbi za djecu.

Dešavaju se krizna stanja kod priopćavanja loših dijagnoza što je u takvim okolnostima očekivano ali velikim trudom svih sudionika pokušavaju se izbjeći da dijete koje što bezbolnije prođe tretmane liječenja.

Do sada na odjelu hematoonkologije KBC Zagreb nismo primijetili da je odjel zapušten neuredan i da se osoblje ponaša neadekvatno prema našim obiteljima.

Dapače odjel je iznad svih ostalih odjela vezano za higijenu jer naša djeca imaju krvnu sliku na najnižim razinama za vrijeme kemoterapija i običan virus za njih može završiti kobno.

Sa profesorom Bilićem surađujemo na razini Udruge te smo nedavno bili na Europskom kongresu vezanom za uvođenje inovativnih terapija u Hrvatsku.

Rijetko sam susrela toliko angažiranu osobu koja svoje osobno vrijeme žrtvuje za liječenje djece. Profesor poimence zna dijagnoze svakog djeteta koje je prošlo terapiju i osobno se angažira za svaki oblik tumora da bi se izliječio što iziskuje veliko vrijeme i energiju. Također za sva dodatna usavršavanja kod novih oblika liječenja osobno sam se uvjerila da  odvaja svoja privatna sredstva samo da bi djeci bilo bolje. 

Mnogo roditelja nam je reklo samo riječi hvale za odjel, šefa Zavoda i medicinsko osoblje u njemu te će im zauvijek biti zahvalni do kraja života jer bez njih njihovo dijete ne bi bilo sa njima.

Ukoliko bilo koji roditelj ima problema sa liječnicima mi kao Udruga predlažemo da to riješi u okviru institucija jer se šire oblici panike i nepovjerenje u liječenje djece a samo povjerenje je jedan od najvažniji faktora u liječenju ovako teške bolesti . Ovakvi medijski napisi nisu dobronamjerni za obitelji čija se djeca liječe na odjelu hematoonkologije - navodi se u priopćenju koje potpisuje Ljiljana Vuletić iz Udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Ljubav na djelu".

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Grunf
Grunf
13:41 08.03.2019.

a kao nešto drugo može promijeniti stvar. Jedino uzastopno javno sramoćenje može nešto promijeniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije