Odvjetnik Miroslav Šeparović tvdi da njegova klijentica nije nezakonito stekla stanarsko pravo

Odvjetnik Miroslav Šeparović: Jadranka Kosor nije obmanula javnost

08.03.2007.
u 19:27

Odvjetnik Miroslav Šeparović reagirao je na napis u Večernjem listu "Tajna stana Jadranke Kosor".

"Netočno se u tekstu imputira da je gospođa Jadranka Kosor na nezakonit način stekla stanarsko pravo na stan u Zagrebu, Šeferova 4, jer joj je Odlukom Stambene komisije Ministarstva obrane od 13. ožujka 1996. godine, na temelju tada vrijedećeg zakona o stambenim odnosima, priznato stanarsko pravo u stanu u Zagrebu, Šeferova 10, nakon rastave braka s bivšim suprugom, a to je stanarsko pravo kao sunositeljica stekla također sukladno zakonu, na temelju Ugovora o zamjeni stanova od 16. veljače 1990. na koji su svoju suglasnost dali tadašnji davatelji stana na korištenje.

Nadalje, temeljem Odluke Stambene komisije Ministarstva obrane od 26. lipnja 1997., koja je donesena na temelju tada vrijedećeg Zakona o stambenim odnosima i Zakona o najmu stanova, kao i na temelju Odluke o davanju ovlasti Ministarstvu obrane za upravljanje stanovima od 17. rujna 1992., gospođi J. Kosor odobrena je zamjena stana i priznanje stanarskog prava na veći stan u Zagrebu, Šeferova 4, na što je kao nositeljica stanarskog prava na stan u vlasništvu RH imala pravo temeljem citiranih propisa, što nema nikakve veze s njezinim članstvom u HDZ-u te s izborom za zastupnicu u Saboru.

Napominje se da je Ministarstvo obrane po tadašnjim propisima imalo zakonsko pravo odobriti zamjenu stana J. Kosor s obzirom na to da je bila nositeljica stanarskog prava, a ona je kao samohrana majka i potpredsjednica Zastupničkog doma Sabora imala pravo tražiti takvu zamjenu i nijedan propis to njezino pravo nije ograničavao....Iznose se i neistine, a pogotovo da je J. Kosor na bilo koji način obmanula javnost", piše u reagiranju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije