prepadi na poštare

Pljačkaš svjedoku: Jeste li i vi sudjelovali u razbojstvima

autom u kanal, (1)
Željko Hladika/PIXSELL
03.10.2011.
u 19:39

Jedan od optuženika znao 
je i gdje radi svjedokova supruga. Brencinger je policiji kazao kako je u sve ušao jer je nezaposlen.

Tko je, ako jest, pomogao četvorici optuženika za tri razbojstva u kojima su u siječnju i veljači ove godine žrtve bili poštari i poštanska vozila, pitanje je koje je jučer u više navrata postavljeno svjedocima na početku suđenja optuženicima za te prepade.

Naime, Toni Žižak (22), Muhamed Hadžić (25), Danijel Tošaj (28) i Franc Brencinger (26) terete se za tri razbojstva u kojima je šteta malo manja od milijun kuna. “Najspektakularniji” prepad dogodio se 10. veljače u Kašini, kada je orobljeno vozilo Hrvatskih pošta i iz njega odneseno 740.000 kuna. Za razbojnicima je organizirana potjera, a oni su u bijegu gubili vreće s novcem te su s ceste uspjeli izgurati policijsko vozilo.

Tijekom istražnog postupka na zagrebačkom Županijskom sudu Hadžić je nijekao optužbe, dok su se Žižak, Tošaj i Brencinger branili šutnjom. No Brencinger je na policiji sve priznao te je, među ostalim, kazao kako je on samo trebao čuvati stražu.

– Bio sam nezaposlen, imao sam dugove, a Žižak mi je za tu uslugu ponudio 1000 eura – kazao je Brencinger na policiji.

Iz tog iskaza može se iščitati da su optuženici imali informatora u poštarskim redovima, što su od svjedoka koji su jučer iskazivali pred vijećem zagrebačkog Županijskog suda kojim predsjeda sudac Vladimir Pavleković pokušali doznati i optuženici i njihovi branitelji.

Svjedok Robert Boban, poštar koji je orobljen u siječnju u Klinčaselskoj ulici, na te je upite odgovarao da ne poznaje nikoga od optuženika. Istu je priču ponovio i njegov kolega Božo Crneković.

– Jeste li lani u studenom bili na bolovanju? – upitao ga je na to Tošaj.

– Jesam – odgovorio je svjedok. I ako je nekome možda zazvučalo čudno što optuženik zna takav podatak, još je čudnije bilo to što je proizašlo iz pitanja i odgovora – da Tošaj zna kako i Crnekovićeva supruga radi u pošti.–

Jeste li sudjelovali u organizaciji ovih razbojstava? – pitao je dalje Crnekovića jedan od branitelja.

Svjedok je prvo odgovorio niječno, da bi zatim zatražio kratak prekid radi razgovora sa sucem Pavlekovićem. No sudac ga je uputio da sve što zna kaže tužitelju, a nije nam potvrđeno je li svjedok to i učinio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije