jedinstvene i slane

Pogledajte čudesne splitske božićne jaslice od soli

jaslice od soli (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/3
16.12.2012.
u 16:01

Rad su akademske kiparice Ana Lončar, a na ideju je došla nutricionistica Olja Martinić

Gastrojaslice, po mnogo čemu jedinstvene, morske i jestive, predstavlejne su u nedjelju, kada su splitski radijski novinari zapalili treću svijeću na adventskom vijencu. Riječ je o Gastroadventu u Splitu, već tradicionlnoj manifestaciji u organizaciji Turističke zajednice. Jaslice izrađene od morske soli ideja su nutricionistice Olje Mertinić, koja je izabrala taj gastronomski i morski materijal od kojega je bijele skulpture Isusa, Marije i Josipa napravila akademska kiparica Ana Lončar.

- Materijal s kojim sam radila predstavljao mi je izazov. Slane skulpture napravila sam miješajući sol s vodom i bjelanjkom - otkriva umjetnica.

Olja Martinić pojašnjava kako je morska sol bogata magnezijem, privlači vlagu i može se obrađivati pa je izabrana kao najbolji materijal za naše, autohtone, morske jaslice.

U hotelu Radisson Blu, nakon paljenja advenstke svijeće posvećene moru, predstavljeni su gastro blagdanski običaji Italije.

Komentara 1

AS
ante_slavonac
16:26 16.12.2012.

Žao mi je ali od akademskog umjetnika očekujem više.Da nisu blagdani ne bih znao o čemu se radi.Cijeli članak je čudan,Italijanska gastro ponuda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije