Ni svečana sjednica

Proslavu odradili ranije da si ne kvare produženi vikend

Dan Bjelovarsko-bilogorske županije
Damir Špehar/Pixsell
05.06.2012.
u 18:36

Premda Dan županije pada u petak 8. lipnja, zbog Tijelova i spajanja blagdana protokol obilježavanja prebačen na utorak 5. 6.

Aktualna vlast u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jednostavno ne može bez gafova. Naime, nakon prošlotjedne skandalozne odluke kojom su sebi namjeravali podići plaću, a od čega su pod pritiskom odustali u posljednji tren, župan i njegovi najbliži suradnici odlučili su Dan županije 8. lipnja preseliti tri dana ranije.

“Opet samovlast”

Razlog zbog kojeg je cijeli protokol obilježavanja odrađen jučer, a ne u petak kada i pada Dan županije, je blagdan Tijelovo, točnije poznata praksa spajanja praznika. Tumačenje predsjednika Županijske skupštine Stanka Grčića da su to učinili zbog gostiju koji će vjerojatno spojiti produženi vikend i onda ne bi mogli nazočiti svečanoj sjednici, zvuči isprazno. Začudo, ni za prvog oporbenjaka Vedrana Babića, saborskog zastupnika i predsjednika županijskog SDP-a, u tom premještanju Dana županije nema ništa sporno.

– Ne bih ovu situaciju koristio za napad na županijsku vlast jer su župan i predsjednik Skupštine bili pragmatični i Dan županije su premjestili iz praktičnih razloga - ističe Babić dodajući da njegov SDP nitko oko toga nije konzultirao. No ovakav potez zato su osudili u HDZ-u.

– Ponovo je riječ o samovlasti i samovolji, nesuglasju koje vlada među nama kao koalicijskim partnerima - kazao je Marijan Coner, predsjednik županijskog HDZ-a.

Nakon svečane sjednice u holu Doma kulture HDZ je upriličio i izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su izrazili spremnost da nastave razgovore i suradnju s HSS-om, ali na razini predsjedništava stranaka.

– Mi želimo suradnju s njima jer su naši prirodni saveznici, no ne i suradnju s Čačijom i Grčićem. Zato pozivamo predsjedništvo HSS-a da se izjasni jesu li njih dvojica jedini njihovi predstavnici, jer ako jesu mi ćemo onda razmisliti o budućoj suradnji - poručili su uz ostalo iz HDZ-a.

Nagrade najuspješnijima

Već po tradiciji zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena su javna priznanja, četiri Povelje BBŽ-a, tri Plakete Tihomir Trnski i četiri Medalje BBŽ-a.

Ključne riječi

Komentara 3

YO
yocko
15:13 07.06.2012.

Tko je umro u HSSu??ovdje mi još netko fali!!

LY
Lythrum
07:31 08.06.2012.

yocko, znaš ono kad na početku vesterna po pustinji vjetrom nošena putuje ona kugla, ma normalno da znaš kad je tak i u tvojoj glavici...;)

LY
Lythrum
10:38 08.06.2012.

yocko, fališ im ti da poslužiš kao otirač za brisanje nogu, makar sumnjam da bi i za to bio sposoban

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije