HVAR

Slavlje uz Dalmatino i vatromet

14.12.2002.
u 00:00

Čelnici grada Hvara, gradonačelnik Zoran Domančić i predsjednik hvarske Turističke zajednice Velko Visković, na jučerašnjoj konferenciji za novinare u splitskome hotelu "Park" najavili su spektakularan i najbolji doček Nove godine na otvorenome do sada. Bit će to ujedno početak obilježavanja 135. godina organizirana turizma u Hvaru.

Božićno-novogodišnji program počinje već 24. prosinca. Prema riječima gradonačelnika Domančića, Hvarani za Novu godinu očekuju više od 1500 gostiju, bit će otvoreno ukupno pet hotela iz kompleksa hotelske kuće Sunčani Hvar. Veliko je zanimanje i za privatni smještaj. Na Hvar dolazi naš bob četverac, a u njemu će Novu godinu dočekati i sudionici 26. međunarodne novogodišnje regate u klasi laser. Hvarani očekuju i više od 200 jedriličara te oko 400 inozemnih gostiju.

Najveselije, tvrde, i nezaboravno bit će na samom dočeku Nove godine na Trgu sv. Stjepana, gdje će goste zabavljati grupa Dalmatino, a točno u ponoć organizirat će se i veliki vatromet. Večer uoči Silvestrova na Trgu sv. Stjepana koncert će održati Zlatan Stipišić Gibonni. Program u novogodišnjoj noći vodit će Mirna Šurjak, a poseban modni happening upriličit će naša poznata kreatorica, također Hvaranka, Neda Mekjanić Kunić. Organizatori dočeka Nove godine su Gradsko poglavarstvo Hvara, Turistička zajednica Hvara, Sunčani Hvar d. d. i Župni ured.

Maja Pejković-Kaćanski

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije