pokušala imigrirati

Somalska olimpijka utopila se na brodu punom imigranata

Somalijka
Foto: Screenshot Youtube
1/2
21.08.2012.
u 15:52

Samia Yusuf Omar, atletičarka koja se natjecala na Olimpijskim igrama u Pekingu, utopila se na brodu koji je prevozio emigrante iz Libije u Italiju.

Somalska atletičarka Samia Yusuf Omar utopila se pokušavajući doseći Europu na brodu punom imigranata, javlja BBC. Trkačica je iz Libije pokušala emigrirati u Italiju u travnju kada je brod kojim je putovala potonuo, prenose talijanski mediji.

Čelnik somalskog nacionalnog olimpijskog odbora potvrdio je za BBC da je umrla, ali nije rekao kako. Samia se natjecala na 200 metara na Olimpijskim igrama u Pekingu unatoč tome što nije gotovo nikad formalno trenirala. Na natjecanju je ostvarila uvjerljivo najgori rezultat. Trenirala je u glavnom gradu Somalije gdje se svakodnevno suočavala s ratom, siromaštvom, potpunim nedostatkom atletskih objekata te predrasudama o ženama koje sudjeluju u sportu.

Kada se vratila u Somaliju, islamistički militanti prijetili su joj smrću. 2010. preselila se u Etiopiju kako bi mogla trenirati za Olimpijske igre u Londonu, a što se dogodilo od tada do njezine smrti u Sredozemnom moru ostaje nerazjašnjeno.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar El Indio
El Indio
18:42 21.08.2012.

21.08.2012. u 17:37h traktorijada je napisao/la: --------------------------------------------------------------- I ja se to pitam, jos naj vaznije, zasto bjezu u krscanske zemlje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije