DEBATA

Treba li ukinuti služenje vojnog roka?

07.02.2003.
u 00:00

Vojni rok je potrebno ukinuti, jer ročna vojska nema veliku borbenu vrijednost, a preskupa je za naše obrambene potrebe.

Vladislav Matan

Podržavam, to bi smanjilo troškove države, a rata ovdje više neće biti. Ako ga i bude, vidjelo se 91. da smo složni. Treba smanjiti cijeli državni aparat i broj zastupnika u Saboru, ionako ih na sjednici nikad nema više od pedeset.

Janja Čelebić

Vojni rok mora biti u ustroju Hrvatske bez obzira na ulazak u EU. Na razmadju smo kultura i uvijek ćemo biti u opasnosti od napada s istoka, a moguće su i otimačine teritorija sa zapada. Prebrzo se briše povijest koja nas je naučila da smo u sličnoj situaciji kao Izrael. Sada smo jedina zemlja u balkanskom okružju koja ima demokraciju, pa možemo utjecati na susjede i kulturnom tradicijom i snažnom vojskom koja bi bila spremna za najveća iskušenja, koja se mogu pojaviti.

Johny Tomc

Da, što će nam danas vojska?

Mile Dadić

Ovo nije vojska, ovo nije ništa. Kakva je to vojska koja spava doma i ide u vojarnu kilometar od kuće. Užas! Zato i jesmo puni problema. Onaj iz Libre, Jozo Radoš, kakav je on bio ministar, Željka Antunović je bolja. Vojska mora biti vojska, kao što je u svim normalnim zemljama, a to je prava vojna disciplina!

R. Jerman

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije