POPIS BIRAČA Na jednoj adresi u Kuršancu prijavljeno čak 160 obitelji

U Čakovečkoj 17 živi 400 osoba s biračkim pravom!

22.04.2009.
u 16:43

Priča o Dusini, naselju pokraj Vrgorca, u kojem su na jednoj adresi prijavljene čak 404 osobe s biračkim pravom, otvorila je pitanje kako je to moguće i je li posrijedi manipulacija biračkim pravima na tom području uz granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Bila im je najbliža
Na krajnjem sjeveru Hrvatske, u Međimurju, pronašli smo adresu na koju je prijavljeno ravno - 400 birača!

Poštarima se diže kosa na glavi kad na omotnici vide adresu Čakovečka 17, na koju je prijavljeno čak 160 romskih obitelji! Na toj adresi živi obitelj Ivana Žnidarića, a Romi iz obližnjeg izdvojenog naselja, koje do studenoga lani nije imalo formirane i imenovane ulice s kućnim brojevima, izabrali su je vjerojatno zbog toga što im je najbliža. Gradsko vijeće još je u studenome donijelo odluku o imenovanju ulica u romskom naselju, no rijetko je koji mještanin otišao na policiju prijaviti promjenu adrese.

- Dobili smo kućni broj, no još smo prijavljeni na Čakovečka 17 jer nismo bili na policiji. Promjena osobne iskaznice košta, a mi nemamo novaca - kaže Anđelka Oršuš, koja po novom živi u Vrtnoj ulici. Ni Marijan Oršuš još nije stigao riješiti formalnosti oko nove adrese.

- Pošta mi još dolazi na Čakovečka 17. I kad su izbori, pozive dobivamo na tu adresu - veli on. I. Žnidarić, koji jedini s obitelji doista živi na toj adresi, kaže da i dalje ima velikih problema. - Dolaze nam razne dostave koje je naručio netko iz romskog naselja, dolaze i razni ljudi. Čuo sam da su mještani dobili rok do kojeg moraju prijaviti nove adrese, pa ćemo vidjeti hoće li ga se i držati - kaže.


Uredu državne uprave nove adrese šalje policija

Podaci o prijavljenim biračima u Dusini, Kuršancu i na drugim adresama mogu se naći na internetskoj stranici popisbiraca.pollitika.com, autora Marka Rakara. U Uredu državne uprave Međimurske županije kažu da oni promjene adresa birača dobivaju od policije. Pozivaju građane da provjere popis birača do 2. svibnja, radnim danom od 8 do 16 sati ili telefonski na broj 374-172. (ibe)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije