obilježene su trakom

U Mečenčanima se pojavile četiri nove vrtače

Pogled iz zraka na selo Mečenčani gdje je započela sanacija rupa koje su nastale nakon potresa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
14.12.2021.
u 10:38

Sveukupan evidentiran broj vrtača na području sela Mečenčani i Borojevići, na području općine Donji Kukuruzari, sada je 149

U mjestu Mečenčani zabilježena je pojava četiri nove urušne vrtače koje je policija obilježila trakom radi sigurnosti građana, doznajemo u ravnateljstvu Civilne zaštite. Nove vrtače nisu u blizini stambenih objekata te izravno ne ugrožavaju ljude i imovinu.

Sveukupan evidentiran broj vrtača na području sela Mečenčani i Borojevići, na području općine Donji Kukuruzari, sada je 149, a prve su se pojavile neposredno nakon snažnog potresa 29. prosinca. Njih desetak pojavilo se u blizini kuća i gospodarskih objekata te je u listopadu sanirano sedam najopasnijih.

Vrtače su zatrpali krupnim kamenjem, prema vrhu sve sitnijim frakcijama, a sam površinski sloj poravnavali zemljom i humusom. Sanacija je rađena prema projektu koju su napravili profesori sa zagrebačkog Građevinskog fakulteta.

VIDEO Počela sanacija – Vrtače se otvorile nakon potresa: 'Nikad nije bilo naznaka da se nešto događa tu ispod'

Ključne riječi

Komentara 9

VK
vknez
11:49 14.12.2021.

Fracking?

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
10:59 14.12.2021.

Pa mi hrvati smo poznati po upadanju u rupe, jos od 40ih...

TA
Tarantula
10:41 14.12.2021.

Oni zatrpavaju rupe umjesto da ribnjake rade...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije