na hrvatski način

Uskršnja diplomatska radionica u Veleposlanstvu RH u Beču

beč
Snježana Herek/VLM
22.03.2013.
u 11:05

Radionici je nazočilo 15-tak žena vojnih diplomata iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Francuske, Rusije, Poljske, Turske, Rumunjske, Ukrajine, Srbije i Japana.

BEČ – \"Uskrs na hrvatski način\", naziv je kreativne diplomatske radionice ukrašavanja uskrsnih jaja različitim tehnikama izrade održane u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču za žene stranih vojnih izaslanika, akreditiranih u Austriji.

Inicijatorica i voditeljica radionice bila je dipl. ing. poljoprivrede Svjetlana Rogoz – Klasan, supruga hrvatskog vojnog izaslanika u Veleposlanstvu RH u Beču. Radionici je nazočilo 15-tak žena vojnih diplomata iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Francuske, Rusije, Poljske, Turske, Rumunjske, Ukrajine, Srbije i Japana.

Pozdravio ih je hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, izrazivši zadovoljstvo što će imati priliku upoznati drevne hrvatske običaje.

- Možda će upravo oni biti dodatni poticaj da dođete u Hrvatsku i upoznate njene ljepote i ljude - rekao je Bakota dodavši:

- Približava se 1. srpanj, dan ulaska RH u EU koji ćemo zajedno proslaviti s našim austrijskim prijateljima svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije koji će se toga dana održati u Beču - rekao je hrvatski veleposlanik u Austriji, pozvavši nazočne sudionice uskršnje radionice da sa svojim supruzima uveličaju tu svečanost.

Sretan Uskrs nazočnima zaželjela je ministrica savjetnica za kulturu u Veleposlanstvu RH u Beču dr. Zdenka Weber.

- Slične sam radionice povodom Uskrsa i drugih kršćanskih blagdana organizirala i u Berlinu s ciljem upoznavanja žena vojnih izaslanika iz Europe i svijeta s hrvatskom kulturnom baštinom i drevnim običajima, koje imaju priliku naučiti i prenijeti i u zemlju iz koje dolaze - rekla nam je voditeljica uskršnje diplomatske radionice u Beču, profesorica Svjetlana Rogoz – Klasan. Napomenula je kako su ukrašene pisanice i aranžmani iz Beča namijenjene humanitarnoj prodaji, a prihod od prodaje će biti uplaćen jednoj od karlovačkih institucija za borbu protiv raka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije