KOMENTIRAO PREDSJEDNIKOVE IZJAVE

Plenković: Hrvatski vojnici, časnici, ono što Milanović čini Kundidu, čini i svima vama

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
21.10.2024.
u 13:30

"Velika je odgovornost na oporbenim strankama da razmisle o svojim odlukama i koje koristi one donose Hrvatskoj. Milanovićeve izjave sugeriraju da je Rusija pobijedila Ukrajinu, dok Europska unija čini sve kako bi pomogla Ukrajini. Njegove izjave naštetit će Hrvatskoj" upozorio je Plenković.

Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije nakon što je predsjednik Zoran Milanović iznio razloge zbog kojih načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid ne može sudjelovati na sjednici Odbora za obranu. Premijer se u svom obraćanju osvrnuo i na tvrdnje predsjednika o slanju hrvatskih vojnika u Ukrajinu.

Plenković je prvo izrazio sućut povodom tragične smrti ravnatelja KBC-a Rebro, Ante Ćorušića. "Bio je moj prijatelj, i ovo je velika tragedija", izjavio je premijer.

FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu za medije
1/42

Nakon toga se osvrnuo na Milanovićeve tvrdnje o sudjelovanju hrvatskih vojnika u Ukrajini, istaknuvši da su te tvrdnje manipulacija. "Taj čovjek je postao veliki manipulator koji laže da će vojnici ići u Ukrajinu. Takve izjave mogu dati samo oni koji ne razumiju hrvatski jezik", rekao je Plenković.

"Ne zove, Milanoviću, Anušić Kundida u bužu u Slovenskoj gdje se pije i jede da se ne baci, on poziva uglednog časnika i vojnika na sastanak Odbora za obranu da bi kao prvi čovjek vojske pojasnio zastupnicima zašto u Wiesbaden i gdje je Wiesbaden i zašto takva potpora participacije hrvatske vojske", kazao je Plenković.

VEZANI ČLANCI:

Posebno se obratio hrvatskim vojnicima: "Hrvatski vojnici, svima vam se obraćam – ono što Milanović danas čini Kundidu, čini i svima vama. On nema poštovanja prema vama i vašem radu." Plenković je zatim optužio Milanovića da radi protiv interesa Hrvatske: "On obmanjuje ljude da zastupa hrvatske interese, a zapravo zastupa jedino ruske interese. Ljudi, probudite se."

Premijer je pojasnio da je Vlada, nakon donošenja političke odluke, zatražila mogućnosti angažmana hrvatske vojske. "Milanović krši Ustav i svojim ponašanjem pokušava diskreditirati Hrvatsku unutar NATO saveza. Njegova politika koristi samo Rusiji, dok Hrvatskoj donosi štetu", kazao je Plenković, dodajući da Milanovićeve odluke nemaju nikakve koristi za Hrvatsku.

"Velika je odgovornost na oporbenim strankama da razmisle o svojim odlukama i koje koristi one donose Hrvatskoj. Milanovićeve izjave sugeriraju da je Rusija pobijedila Ukrajinu, dok Europska unija čini sve kako bi pomogla Ukrajini. Njegove izjave naštetit će Hrvatskoj", upozorio je Plenković.

VEZANI ČLANCI:

Premijer je istaknuo da je Ukrajina sada žrtva, kao što je Hrvatska bila prije 25 godina. "Nema zemlje u Europi koja bi trebala imati više suosjećanja od Hrvatske. Ako Milanović želi Hrvatsku van NATO-a, neka to jasno i kaže", zaključio je Plenković.

Kasnije se Plenković oglasio na Twitteru, gdje je poručio da je s načelnikom Glavnog stožera OSRH general-pukovnikom Tihomirom Kundidom razgovarao o sudjelovanju Hrvatske u aktivnosti misije NSATU. "To je bila politička odluka Vlade Republike Hrvatske, a  Hrvatska vojska je na operativnoj razini predložila upućivanje hrvatskih časnika u Wiesbaden u Njemačkoj", pojasnio je premijer.

FOTO Plenković je prije osam godina prvi put sjeo u premijersku fotelju, pogledajte koliko se od tada promijenio

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu za medije
1/53

Komentara 3

MA
marinerocro
15:45 21.10.2024.

Da su naše institucije i mediji u hrvatskim rukama slučajni štetočina, kriminalac bio bi iza rešetaka

SI
siskic
15:35 21.10.2024.

Plenki, puno si magle prodao svojom demagogijom. Dolazi kraj tome, ali dugo je trajalo i ostavilo nesagledive posljedice na život i standard puka.

GO
goran2hr
16:27 21.10.2024.

2023. (na snimku) Plenković (i Bačić) tvrdi, kako neće uvoditi porez na nekretnine. I sada bi mu na ovoj temi trebalo vjerovati?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije